חרדה מרעש חזק ובכי אצל תינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/08/2019 | 01:58 | מאת: רעות

שלום יש לי תינוק בן שנה וחצי. לפני שבוע עברנו דירה. ובנוסף נולד לו אח קטן לפני 7 שבועות. אני זוכרת שהיה קטן היה בוכה כאשר הייתי מפעילה בלנדר או כאשר היה שומע רעש מאוד חזק והבנתי שזה תקין לחלוטין... בגלל המעבר דירה נאלצנו לקדוח בקיר ובעקבות כך התינוק בכה בצורה מטורפת ואני עשיתי טעות ולא לקחתי אותו למקום שקט יותר וככה במשך 5 דקות צרח בכי נוראי. למחרת הוא יצא עם המטפלת שלו לטיול בחוץ והיה שם איש שכיסח את העצים בשכונה... המטפלת חשבה שזה נכון לקרב אותו כמה שיותר לבנאדם כדי שיבין מאיפה מגיע הרעש...(טעות איומה) הוא חזר מהאירוע צורח עם דמעות איומות... מאז אותו אירוע עם המטפלת במשך 4 לילות שהוא צורח בלילה ומתעורר מבכי... בדירה החדשה שלנו אנחנו קרובים לקירבת כביש ראשי והוא שומע רעש של אופנוע שנותן גז ונוסע ואז הוא כל פעם צורח גם... בבית הקודם לא הייתה קירבה לכביש... אני בטוחה וסבורה שכל המצב שלו בגלל מה שקרה עם המכסח עצים והטעות שהמטפלת עשתה.... מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו? האם זה נשמע לך תגובה נורמלית שתינוק יבכה ככה במשך 4 לילות ולא יסכים לישון ? בוודאות הוא לא סובל מכאב פיזי או חולה חוץ מלשבת על ידו ולהגיד לו שהכל בסדר מה עוד ניתן לעשות? האם לדעתך נגרמה לו טראומה וכתוצאה מכך יהפוך לילד חרדתי?

הי רעות, אני מסכימה איתך, הילד חווה אירוע מאוד מלחיץ בתוכו לא הייתה לו שום שליטה. הדרך להתמודד עם זה כרגע היא באמצעות חשיפה מאוד הדרגתית לאירוע המלחיץ (את מוזמנת להשתמש בביטוי במילות המפתח ולקרוא אין ספור תשובות שנכתבו בנושא). המטרה היא בעצם לחשוף אותו בהדרגה ותוך כדי הרגעה מתמדת לסוגים של רעשים וגם למכשירים שמייצרים אותם. מומלץ מאוד גם לשחק איתו עם צעצועים ולחקות רעשים תוך כדי המשחק(איך עושה אופנוע? איך עושה בלנדר? ). מעבר לכך יש צורך להתאזר בהרבה מאוד סבלנות וחמלה כלפי הקטן המפוחד ועם הרבה אורך רוח, אמפטיה ומהלכי חשיפה הדרגתית, החרדה אמורה להתמתן תוך זמן קצר. אם זה לא קורה תוך שבועיים, התיעצו שוב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

26/08/2019 | 09:18 | מאת: רעות

עברו שבועיים וחצי והבכי בלילות עדין נשאר... בגלל שאנחנו קרובים בקירבה לכביש הראשי ממש רואים את הקשר בין זה שעובר בערב/לילה אופנוע לבין זה שהוא מתעורר בבכי... רואים שהילד נורא רוצה לישון אבל לא מצליח כנראה בגלל מה שעובר עליו ריגשית... במהלך היום הכל בסדר הוא צוחק משחק אוכל ולא נראה שמטריד אותו משהו אלא אם כן יוצאים איתו לטייל בחוץ ואז שומע רעש של מכסח עלים או אופנוע או מסוק( רעשים חזקים).. מה עלי לעשות? האם אולי להראות לו סרטונים עם אופנועים? ברור לי שבסוף החרדה מרעש תפחת ותעלם אבל אני בחרדות בעצמי שהמצב כרגע יפגע בו לפתח אישיות בלי חרדות בגלל המקום איפה שאנחנו גרים. מזכירה שזאת דירה חדשה שיש בה הרבה רעש מהכביש בניגוד לדירה הקודמת ששם לא חווה רעשים כאלה... את חושבת לאור מה שקרה עם המטפלת וזה שהוא כל ערב צריך להתמודד מחדש עם החרדה מרעש זה משהו שיפגע בו נפשית שהוא יהפוך לילד חרדתי או משהו כזה? או שאולי הוא מתמודד מדי ערב עם משהו שגדול עליו? ושוב אני מזכירה שיש לו גם אח חדש בן חודשיים... אני פשוט אכולת סרטים שאני פוגעת בו

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים