ילד בן 3.5 שנושך ילד מסוים בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2019 | 10:19 | מאת: איילת

שלום, הבן שלי בן 3.5, בגן עירייה. יש לו בגן חבר שהוא אוהב במיוחד, אבל, הבן שלי נוהג לנשוך את החבר באופן קבוע. בתקופה האחרונה חזר לנשוך אותו הרבה אחרי תקופה ארוכה שלא נשך. הנשיכות הן רק כלפי אותו חבר, הוא לא נושך ילדים אחרים בגן וגם לא מנסה לנשוך אותי בשעות משבר (כשכועס עליי או מתוסכל כי לא קיבל משהו). עד כמה שאני מבינה, גם מצוות הגן וגם ממה שהבן שלי מספר, החבר מרביץ לו לעיתים ומציק לו ומעליב אותו. הבן שלי מגיב בנשיכות וכמובן שכל הסביבה מגיבה לנשיכות בחומרה. אני יודעת שבגן מפרידים ביניהם אחרי נשיכות ולפעמים מנסים גם להפריד ביניהם במהלך היום. אני דיברתי עם הבן שלי, הסברתי לו שלא נושכים, שזה עושה פצע וכואב, נתתי לו הצעות מה לעשות כשהוא כועס או כשהחבר מציק לו (להגיד לו להפסיק, לקרוא לגגנת וללכת לשחק עם ילדים אחרים). חשוב לי לציין שאני והצוות החינוכי של הגן לא רואים סימנים של בעיה בוויסות חושי, הוא חכם, סקרן, מראה התחשבות ואמפטיה כלפי הילדים האחרים (חולק, מעודד אותם כשהם מצליחים לטפס כמוהו וכו'). אני אובדת עצות ולא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי למגר את תופעת הנשיכות. אשמח מאוד לעצה.

שלום איילת, את אמנם מספרת שהנשיכות מתרחשות רק כלפי אותו חבר, אבל אינך יודעת לספר מה הטריגר. אני מציעה שאיש צוות יצמד אליהם וינסה להבין מה הטריגר לנשיכה - האם מדובר בהתגרות קשה מצד החבר או האם מספיק תסכול קל בשביל לעורר אצל בנך צורך לנשוך וכיוב'. אני באופן אישי לא הייתי ממשיכה לנקוט בפעולות כאלה או אחרות לפני שאני מבינה בדיוק מה הדינמיקה שמובילה לנשיכות, במיוחד מאחר ואת אומרת שמדובר במשהו שהוא ספציפי וקורה רק מול אותו חבר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים