בת שנתיים לא מסכימה לאכול אוכל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2019 | 20:03 | מאת: אימי

היי ד״ר, ביתי בת השנתיים מסרבת לאכול כמעט הכל ולמעשה מתקיימת בעיקר משטויות וביצים (זה הדבר היחיד שהיא מוככנה לאכול) היא לא נוגעת בירקות טריים ולאחרונה גם לא במבושלים, התחושה היא שזה רק הולך ומחמיר למרות שאנחנו מנסים לא לתת לה לנשנש בין הארוחות כדיי לייצר אצלה רעב, היא עדיין לא נוגעת בירקות ובד״כ מתבייתת רק על החביתה או הקוטג׳ אבל זה מסתכם בזה. אנחנו אובדי עצות, נשמח לעצתך

שלום אימי, ראשית ה"שטויות" שהיא מתקיימת מהן הן כנראה השטויות שאתם ההורים נותנים לה..לכן חשוב להפסיק גם את זה. אז יש לי תכנית פעולה עבורכם, אתם מוזמנים לנסותה אבל אם החלטתם שכן - אז לכו עם זה עד הסוף. מה שחשוב הוא ארוחות משפחתיות עם מעין בופה המורכב מכל מיני מאכלים שאתם מעונינים שהיא תאכל ושהיא נררתעת מהם. הארוחות צריכות להיות משפחתיות ומהנות כאשר היא מושבת על השולחן ומרגע זה והלאה אינכם אומרים לה דבר וחצי דבר על אוכל - לא מציעים, לא נוזפים, לא מחמיאים - כלום אלא אתם פשוט אוכלים בטבעיות. כמו כן חשוב שלא תיכנעו לסירובה לאכול בארוחה הראשונה או השנייה, היא כנראה תאכל בארוחה השלישית....אם בין הארוחות היא אומרת שהיא רעבה, תציעו רק דברים שאתם מעונינים שתאכל ואם היא מסרבת תאמרו בקור רוח ותוך ניטרול כל רגש - שהיא יכולה לחכות לארוחת הבאה, שם מתוכננים "הרבה דברים טובים". השיטה הזו מצריכה אתכם לעבוד קצת קשה בהתחלה..להכין מגוון מאכלים בכל ארוחה, לשבת ביחד לאכול ולנטרל את הרגש. כמובן שאתם חייבים להיות סבלניים ועקביים. אני מאמינה ששילוב של כל אלה כנראה יעשה את העבודה... כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

20/07/2019 | 22:11 | מאת: אימי

תודה רבה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים