ילד בן 4 וכפיתיות סביב ארועים אלימים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/07/2019 | 23:39 | מאת: ענת

ערב טוב. יש לי שאלה או בעיה שאני אולי אתקשה לנסח..בני בן 4 בדיוק עם יכולות וורבליות גבוהות לגילו ומגלה עיסוק מרובה עד כפייתי כולל חלומות לילה שהוא מספר ומתאר לי אודותיהם והכל סביב אלימות פציעות הטלת מומים וכולי. בחלומו היה אביר שהציל נסיכה מכריש ע"י חיתוך השיניים שלו וחיתוך הזרועות של תמנון. מבקש לשמוע סיפור על שד שאוכל חד קרן. הכל דברים גרפיים וקשים שלי אישית אין בכלל סיבולת לחשוב או לדבר עליהם ובטח שלא לראותם עד כדי שאיני צופה בטלויזיה כלל. מאז ומתמיד זה היה המצב. למשל בספר של בייגלה תמיד מאזין בקשב ומחכה לקליימקס שבו הכלבונת נופלת לבור. משתהה על העמוד הזה ובוחן את האיור שואל שאלות ומאבד עניין בהמשך הסיפור, כאילו רק חיכה להגיע לקטע שבו נופלת הכלבה לבור. זו דוגמה אחת מיני אלפים. בשבועות האחרונים נדמה שמחריף והעיסוק שלו ממש נונ-סטופ סביב אסונות. הוא לא מגלה פחד או רתיעה אלא יותר עניין אינטלקטואלי לכאורה. בשבוע שעבר נכנס לגן ואמר שבא לו להרוג מישהו. אין לי ספק שהוא לא יודע ולא מבין מה זה להרוג ומה זה מוות. לא חווה טראומה מהסוג הזה. גם לא מהסוג של פציעה וכאב גופני. לא מבינה במה מדובר. המצב מחריף והתחושה שלי קשה מאוד סביב זה. אנחנו משפחה חד הורית ללא אחים. הוא השנה בחינוך ולדורף. מעבר לספרים שאנחנו קוראים וליו טיוב שהוא צופה בו מעט כל יום לא יכולה לדמיין מהיכן הוא שואב אינפורמציה. ברור לי שהוא חשוף ומודע מידי לגילו. אשמח לקבל הכוונה. תודה

הי ענת, אין ספק שעולמו הפנימי של בנך נשמע עשיר,הרפתקני ומעניין אך נדמה לי שאני גם שומעת כמה אי נוחות ודאגה, אולי אפילו בהלה מתעוררים בך נוכח החלקים האגרסיביים. לצד זה אינך מתארת שום דבר חריג או מצוקה כלשהי בחיי היום יום שלו במציאות ועל כן אני תוהה ממה בעצם את מודאגת? שאלה נוספת, האם ייתכן שאת חווה את החלקים האלה שלו כמרכזיים וכתופסים נפח גדול יותר ממה שבאמת קיים עקב הרגישות שלך לנושא? אלו הן שאלות שחשוב שתבחני ואת בהחלט מוזמנת לחזור ולשתף. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים