ילדדדדדד בן 6 נצמד לאמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/06/2019 | 14:00 | מאת: רנא חנחן

היי אני אמא לשני ילדים מקסימים יש לי בעיה עם הקטן שהוא בן 6 הוא פשוט כשרואה הופך לנודניק ונצמד אליי לפעמים מרגישה שהוא סתם מחפש דברים ותירוצים כדי שישאר צמוד אליי. אני צריכה ללכת איתו לכל חדר בבית לשירותים לחדר צעצועים ... גם ביישן הוא רוצה שאני אבקש הכל בשבילו + לזה שיש לו פחד לראות פתאום ליצן רוצח עומד לו בחלון. מתבכיין לפעמים מהדברים הכי קטנים אמא אמא ואמא כל הזמן. זה חונק אותי מה הפתרון לבעיה הזאת? אני רוצה שיהיה ילד עצמאי לא פחדן ולא ביישן. ולא מחפש אותי כל שנייה בבית כשנעלמת לו. בגן הוא ילד טוב ולא בעייתי.

שלום לך, זה נשמע שקיים קושי בקשר בינכם. נזקקות גדולה שלו ותחושת מחנק מצידך שיוצרת אצלו תחושת דחייה - וזה רק הולך ומחזקת את ההצמדות והנזקקות. מעגל הקסמים הזה הוא מורכב ולכן אני מציעה לך לגשת לכמה פגישות של הדרכה הורית אצל פסיכולוג/ית קלינית של ילדים או מטפל רגשי מוסמך אחר כדי שתוכלי להבין מה הצרכים האמיתיים של בנך וכיצד לתת להם מענה כדי שיוכל לפתח מולך נפרדות בריאה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים