כאבי ראש תמידיים לילד בן 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/06/2019 | 11:22 | מאת: דפנה

ילדי סובל מכאבי ראש תמידיים כבר מס' חודשים בדרגה שמשתנה הכאב הפך את הילד לעצבני ופחות סובלני וגם פחות שמח. מבדיקות של ניורולוג נשללו בעיות פיזיות ע"י: רופאת עיניים, אף אוזן גרון, MRI האבחון האחרון היה לחץ ומתח שגורמים לכאב ראש שהוםננו לטיפול CBT לפסיכולוג קליני. שאלתי היא: האם הגיוני שמלחץ ומתח ישנו כאב תמידי שלא מרפה? והכאב קיים כל הזמן ע"פ הילד רק בעוצמות משתנות. ברצוני ללכת לחוות דעת שניה של ניורולוג ילדים כדי לוודא שאכן מדובר בבעיה זו ולא אחרת.

הי דפנה, אני בהחלט ממליצה להמשיך ולנסות לשלול סיבות פיזיולוגיות לעניין. חוות דעת נוספות בהחלט מקובלות ובעיני חשובות. יחד עם זאת אין מנוס מלהתחיל טיפול ולשמוע מהפסיכולוג איך הוא מתרשם מהילד. ייתכן ותבינו ממנו שהילד באמת סובל מטורדנות, דאגנות חרדות וכיוב' ואלו הם מצבים שבהחלט יכולים ליצור מצבים פסיכוסומאטיים כמו כאבי ראש תמידיים. בעיני מה שצריך לעשות הוא להמשיך לפעול במקביל בשלב זה ועדיין לא לשלול אף אופציה. הרבה בריאות! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים