ילד בן 11 מרביץ לעצמו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/04/2019 | 11:08 | מאת: מיקי

שלום, אני אמא לילד בן 11 ובת 8. הילד בן 11 הוא ילד מאוד אינטליגנט ומוצלח לכל הדעות. בבית הספר, חברים וספורט. הבעיה מתחילה כאשר הוא לא עומד בציפיות של עצמו. אם הוא קיבל ציון נמוך מתשע הוא מתעצבן, מתחצף מתחיל לבכות ולאחרונה גם לבכות את עצמו בראש. אותו דבר גם כשהוא משחק כדורגל, זהו הספורט האהוב עליו ביותר והוא משקיע את כל כולו בו. אבל אם הוא שיחק לא טוב או לא הבקיע גול הוא מתעצבן מאוד, מתחיל לבכות ולאחרונה כמו שאמרתי כמה את עצמו. אני חייבת לציין שאת השאיפה מצוינות ראו אצלו כבר בגיל גן חובה והכנסת אמרה לי את זה. חשבתי שזה יעבור עם הגיל אבל לצערי זה רק מחמיר ואני אובדות עצות. לאחרונה הוא גם ממעיט בערך עצמו ואומר שהוא מכוער. אם אני מכירה לו על משהו אז הוא עונה תמיד אני אשם. אני אובדת עצות. מה אני אמורה לעשות? תודה על תשובתכם.

הי מיקי, אינני יודעת מהם המסרים הישירים והעקיפים המועברים בבית, אילו השפעות הוא סופג ומה צריך להשתנות כדי שהוא יוכל לשחרר קצת את צורכי השליטה שלו, להרפות ולבנות דימוי עצמי חיובי שלא מתבסס על הישגים בלבד. כמה פגישות יעוץ הורי יוכלו מאוד לסייע לכם להבין לעומק את צרכיו ואיך להיות עבורו באופן שיטיב איתו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים