התקפי זעם בגיל 3.5 ביום וגם בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/04/2019 | 08:14 | מאת: חן

שלום, הבן שלי בן שלוש וחצי, ביומיים האחרונים היו לו התקפי זעם במהלך אחה"צ כמו כן בלילה . זה מתבטא בצרחות ובכי והוא אומר לנו מה לעשות ואיך לתת לו מים איך להביא או לא להביא את המוצץ- מחלק הוראות. הלילה הזה היינו ערים איתו שעה עד שנרגע - מה עושים???? אנחנו לא מצליחים להיות רגועים כל הבית מתעורר לנוכח הצרחות שלו אשמח לתשובה

הי חן, אם מדובר בשינוי פתאומי, אז כמובן שכדאי לנסות להבין מה מתרחש בחייו שעשוי להוביל למתח הזה שאת מתארת ולפעול בהתאם. לשם כך דברו עם הגננות ובררו מה קורה בגן, האם יותר מתוח, האם "מוחזק" שם, האם נמצא בקונפליקטים כלשהם או כל דבר אחר. בנתיים נסו להיות יותר קשובים אליו, יותר אמפטיים ויחד עם זאת המשיכו ללמד אותו מה מקובל ומה פחות, בסבלנות ובעקביות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים