בן 16 - מחונן משקיע המון במחשב במקום לצאת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/03/2019 | 15:14 | מאת: ירדן

שלום רב, נער בן 16 מחונן וחכם. בכיתה יא ובני כיתתו כבר חוגגים גיל 17. מה שמדאיג אותי למעשה שאני רואה כביכול את בני כיתתו והם נראים ממש גדולים (לא פיסית) אלא בוגרים לדוגמא - יוצאים עם בנות וכו. הוא לא יוצא יש לו חברים שלעיתים רחוקות נפגש איתם והולכים לאכול או לסרט אך מעדיף בעיקר להישאר בבית לשחק במחשב. ניסיתי כמה וכמה פעמים להסביר לו שזה נחמד לצאת עם חברים (לא הזכרתי בנות בכלל) ושחבל שהוא משקיע כל כך הרבה שעות במחשב. (יש פעמים שהוא משחק לבד במחשב אני מניחה כי חבריו יצאו ) ואני מאוד נעצבת. זה בסדר שאינו אוהב ללכת לדיסקוטקים וכאלה גם אני אישית לא מעדיפה אבל שיהיה קצת יותר פעיל חברתית. מה אפשר לעשות?

הי ירדן, מה שמעניין הוא שלכל אורך שאלתך לא הזכרת פעם אחת איך בנך מרגיש, מה הוא רוצה, האם נוח או לא נוח לו במצב הזה וכיוב'. לכן אני מציעה שתתחילי בלנסות לברר ולהבין איפה הוא נמצא בכל הסיפור הזה, כי רק משם תוכלי באמת להתחיל לפעול כדי לעזור לו (אם הוא מעוניין בעזרה). הרגשות והתחושות שלך, של עצב וחוסר שביעות רצון ממצבו, לא רק שלא יועילו אלא אף עשויים להשפיע עליו לרעה בכך שירגיש שלא מרוצים ממנו.. על אף שכאמא בעצמי אני מבינה את רגשותייך, כדאי שתבדקי מנין הם מגיעים, עד כמה מחוברים באמת לבנך או אולי בעצם שייכים לעולמך הפנימי ומהווים השלכה עליו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים