בן 2.7 סופג התעלמות מבני משפחתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/03/2019 | 20:20 | מאת: ענת

עקב מאבקי ירושה בלתי נעימים נוצר מצב שחלק מבני משפחתי אינם מדברים איתי, כואב לי על הבן של בן שנתיים ו 7 שהיה לו עם חלקם יחסי קרבה וקשר חזק כמו עם הבת של אחותי , ששמרה עליו בהיותו תינוק ועכשיו מתעלמת ממנו לגמרי . אני מגיעה לארוחת שבת עם חלק מהמשפחה שאוהבת אותי ומתייחסת יפה לבני. ואז מגיעים החלק השני והבן שלי לא מבין למה מתעלמים ממנו. לתקן את משפחתי לא אוכל .. אך אני רוצה למנוע מבני נזק מיותר. כיצד אעשה זאת ? האם להסביר זאת או להדגיש את כל האנשים הנפלאים שנמצאים סביבו ? תודה

הי ענת, עצם שאלתך מעידה על מודעות תואמת וחשובה לשלומו הרגשי של בנך ועל כך מגיע לך כל הכבוד! את צריכה לשקול כרגע את מאזן הכוחות - החיוביים מול השליליים. אם רוב ההשפעות שם הן חיוביות לעומת קומץ של השפעות שליליות מתונות, אז אני חושבת שאת בהחלט יכולה לנטרל אותן כפי שהיצעת בעצמך בשאלתך. יחד עם זאת, אם מדובר ברוב של השפעות שליליות קרי תוקפנות , גם כזו שהיא פאסיבית אגרסיבית ושמופנית כלפיו וגם כלפייך בנוכחותו (במיוחד אם קשה מנשוא עבורך) אז בהחלט הייתי שוקלת שנית את ההגעה לאירועים המשפחתיים המשותפים הללו. זאת מהסיבה שכרגע המחויבות הראשונית שלך היא לשלומו הנפשי של בנך ועבורו להיות בסביבה כזו, שהפכה את פניה באחת באופן הזה, היא ללא ספק בבחינת סביבה פוגענית עבורו. אם תחליטי להעדר מהמפגשיםהללו לעת עתה, כדאי בהחלט להגביר את תדירות המפגשים היותר אינטימיים עם שאר בני המשפחה המורחבת עימם אתם בקשר טוב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים