הוצאת הפעוטה מהגן עקב דלקת ריאות חוזרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/03/2019 | 12:04 | מאת: תמר

שלום. החלטתי להוציא את הבת שלי מהגן היא בת 3 גן פרטי שבתוכו יש חול מזוהם שלא מנקים ! פניתי בעבר כמה פעמים לגננת והתרעתי שזה מסוכן לזיהום והיא טענה שכולם חיים. בתי עכשיו עוד פעם עם דלקת ריאות אחרי שגם בחנוכה היה לה . הרופאה חושבת שזה קשור איך לבצע את המעבר בצורה הטובה ביותר לילדה? היא לא הכי אהבה להיות שם גם ככה. אשמח לתובנות

הי תמר, בכל מקרה חשוב לבצע פרידה כמו שצריך, גם מהצוות גם מהילדים ואפילו מהמבנה ומהחפצים. הודיעי לה כשבוע לפני שעוד מעט נפרדים מהגן ועוברים לגן חדש והיי קשובה ופתוחה לשמוע כל מה שעולה ממנה סביב זה לאורך אותו שבוע. בנוסף כאי לערוך איזושהי מסיבת פרידה צנועה בגן ואפילו אפשרי לה להעניק מתנה לגן ולקבל משהו מהגן עצמו שתישמור למזכרת. האפשרות להיפרד היא דבר חשוב מאין כמוהו ולא נכון יהיה למנוע זכות זו ממנה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים