שאלה על קשר מדכא...מרגישה עצב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/03/2019 | 21:27 | מאת: בת 17

האם קשר לכשלעצמו יכול לדכא ? מרגישה מדוכאת החייל שאני מאוהבת ובקשר איתו שנה הוא משחק ברגשותיי. ! איבדתי חשק לבצע מטלות. פעם הוא בקשר קרוב אלי ואוהב מאוד ... ואז נעלם ומתייחס כאילו אני כלום עבורו. קשה לי כל הזמן מתאמצת לשמור על יציבות בקשר איתו לקבל אהבה. ! ! שאלתי האם קשר יכול לדכא? אן שדיכאון מופיע מחוסר סרטונין ?

הי, זה נשמע שהקשר הזה בהחלט מדכא אותך ובצדק. אני מקווה שתצליחי למצוא את הכוחות לעשות את הדבר שיהיה לך הכי נכון ונכון לעכשיו זה נשמע שצריך להתרחק ולסיים את הקשר הזה. יכול להיות שהוא לא מיטיב איתך ויכול להיות שאינך בנויה כרגע לקשר, כך או כך הקשר בהחלט לא עושה לך טוב וממה שלא עושה לנו טוב כדאי להתרחק. אני גם מציעה שתשתפי אדם מבוגר עליו את סומכת ותתיעצי איתו/ה. אולי דודה, אמא או דמות אחרת. אל תישארי עם זה לבד - זה הכי חשוב! תיעזרי בסביבתך הקרובה ובדמויות מבוגרות שיוכלו גם לייעץ לך כיצד להתמודד עם המצב הלא נעים הזה. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים