התייעצות לגבי מתבגרת פייטרית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/03/2019 | 14:45 | מאת: אמא למתבגרת

הבת שלי בת 16.5 פייטרית מלידה נחושה מצליחנית בכל מה שעושה. היא לא מסוגלת להיכשל .בתקופה האחרונה מבטלת הגעה למבחנים ברגע האחרון. תופסת רגליים קרות . שמא תכשל ..למזלי המחנך שלה שוחח איתה על כך ולבסוף התרצתה והגיעה להיבחן. היא אומרת לי "אמא אני לא מסוגלת לסבול כישלון. אני צריכה להיות מוכנה 💯" . ומרוב מוטיבציה היא מפסידה והרבה.מה ניתן לעשות?

הי, ביתך נשמעת כמי שסובלת מחרדת ביצוע ופרפקציוניזם. אני מציעה לשקול אופציה של שיחות או טיפול קצר מועד בסגנון CBT ע"י פסיכולוג/ית קלינית. אם הקושי לא יטופל הוא עלול להחריף ולהסלים ולפגוע בתפקוד העתידי שלה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים