אוננות כל ערב ילדה בת 7וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/03/2019 | 20:12 | מאת: שרון

שלום,בתי בת 7וחצי. מזה כחודש וחצי מאוננת בכל ערב. עושה זאת כאשר מניחה בובה ומשתפשפת עליה מתחת לשמיכה. בת ה6 שלי גם עושה זאת כל לילה אך לא עם בובה אלא מגלגלת את השמיכה שלה ושוכבת עליה. האם זה תקין כל ערב? היתה פעם אחת גם שהתרגזה ממשהו ועלתה לחדר וכשעליתי ראיתי שעושה זאת. אציין שבסמוך להתחלה של בת ה7וחצי. ראיתי כי בחיפוש בנייד היה רשום:נשיקות בפה. ונשיקות בבי"ס. הסברתי לה שאם סקרנית וכו שתשאל אותי כי מה שרואים באינטרנט אחו דברים מעוותים ולא מציאות. אני תוהה אם יש קשר בין תחילת האוננות שלה לבין הצפיה בסרטון נשיקות. והאם זה תקין. אובדת עצות. תודה!!

שלום שרון, אוננות היא טבעית ונורמאלית וזה בהחלט נשמע שבנותייך מחפשות דרכים להרגיע את עצמן. לגבי הצפייה בסרטון, גם זה נשמע כמו סקרנות תואמת גיל. יחד עם זאת אני נוטה לסמוך על הורים..ואם משהו בתחושת הבטן שלך הוביל אותך לשאול אותי שאלה אז למרות תשובתי זה כנראה אומר שכדאי לך להמשיך ולפקוח עין וולחשוב יותר לעומק על בנותייך. האם למשל קיימים גורמי מתח בחיי בנותייך שמצריכות התיחסות, האם הן מספיק מוגנות בכל הקשור למדיה ובעיקר האם חסרה להן אפשרות להרגע בתוך הקשר איתך או עם האבא. מוזמנת לחזור ולשתף. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים