מה השיטה הנכונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2019 | 00:27 | מאת: אלונה

ירדן שלום, מה נכון לעשות? להגיד לילד אם תעשה X לא תקבל Y (איום),או אם נגיד הילד מדליק את הטלוויזיה כל הזמן להגיד לו "לזה אני לא מוכנה" (בלי איום),וכל פעם שהוא עושה זאת שוב ושוב להגיד את שוב ושוב ושוב כמה פעמים שצריך עד שילמד ? תודה

הי אלונה, את שואלת שאלה מאוד כללית..אני מניחה שאת מדברת על ילדים בגיל הרך או פעוטות, אז באופן כללי, התשובה היא ללמד ולהסביר ולומר, שוב ושוב ושוב, מה הכללים ומה את מרשה ומה לא. איומים ועונשים לא רלוונטים, אלא השלכות של המעשים. אם למשל הילד עושה משהו מסוכן, יש להסביר ולהרחיק אותו פיזית גם אם מוחה. אם הילד עובר על כללי הבית, להסביר ולהזכיר מה החוקים ולומר בבהירות כמו שכתבת, מה את מרשה ומה לא. צריך הרבה עקבית וסבלנות, אבל בגדול כן, צריך לחזור על הדברים ולהיות עקביים עם זה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים