שינוי שם לתינוק בן שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/02/2019 | 12:33 | מאת: ירדן

שלום ילדתי בת שנה ושלושה חודשים. יש לי חרטות לגבי שמה, הופעל עלי לחץ מתון ובחירת השם לא הייתה לגמרי שלי. קשה לי להתחבר לשם ואני לא קוראת לה הרבה בשמה אלא בשמות חיבה. אבל היא יודעת שזהו שמה למרות שאנו לא משתמשים בו הרבה. האם ייגרם לה נזק אם אחליף את שמה בגיל זה? אם תיגרם לה תחושת בלבול כמובן שאזנח את שינוי השם ואתחיל לקרוא לה בו לעתים קרובות יותר.

הי ירדן, בעיני הדבר הכי חשוב הוא שאת תוכלי לקרוא לביתך בשמה. בין אם זה אומר לעבור תהליך אישי בו את משלימה עם שמה ובין אם זה אומר לשנות אותו. כך או כך, תינוק/ת זקוקה לכך שאימה תקרא לה בשמה באהבה ובשמחה ולא תסלוד משום חלק בה, בוודאי לא מחלק כה חשוב מזהותה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים