מבקש את חוות דעתך על טיפולי ביופידבק האם רצוי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית של הילד והמתבגר

03/02/2019 | 22:16 | מאת: יובל

איני מאמין ברפואה המשלימה. אך אמרו לי שטיפול הביופידבק יעיל אכן ? עבור בתי בת 10 חרדתית מתקשה בשינויים. סובלת ממצבי רוח משתנים האם יעיל ?

לקריאה נוספת והעמקה

היו יובל, טיפול ביופידבק יכול להיות מאוד מיטיב ויעיל בפני עצמו אך בעיקר כאשר הוא מלווה תהליך טיפולי נוסף - פסיכולוגי, התנהגותי קוגניטיבי, רגשי. אם ביתך תצליח "להרפות" את מערכת העצבים באמצעות תרגילי נשימה והרפייה(חשובים מאוד בכל מקרה) אך תמשיך לדבוק באותם דפוסי פעולה וחשיבה, אז רמת המתח לא תצליח להישאר נמוכה לאורך זמן. מציעה לבחון כיצד ניתן לשלב תהליך נוסף. לפעמים ביופידבק לילד בשילוב הדרכה הורית (על ידי מטפל רגשי מוסמך בלבד) יכול להועיל ולהיות מספק. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית של הילד והמתבגר