פעוטה בת 2.5 מדברת על עצמה בגוף שלישי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/01/2019 | 09:36 | מאת: דקלה

בתי בת 2.5 מדברת על עצמה בגוף שלישי "מה קרה לנועה?", "תביאי לנועה את הבובה", "תרים אותה" וכ"ו... אני ובעלי לא התייחסנו לכך, להפך זה אפילו הצחיק אותנו, לא תקנו אותה, ולעתים היינו מחקים את סגנון הדיבור שלה כשהיינו מדברים אתה. לפני כמה ימים התקשרה הגננת ולדבריה היועצת הפדגוגית נפגשה עם ביתנו והמליצה לקחת לאבחון. מאז התחלנו לתקן אתה ויש שיפור מסוים. שאלתי היא: 1. האם זה לא תופעה נורמלית שפעוט עוד לא יודע לדבר בבניין הנכון? 2. על איזה בעיה זה יכול להציע? 3. לנועה יש עוד שני אחים: בן שנה חודשיים, ותינוק בן חודשיים, האם זה יכול להיות קשור לזה? קושי רגשי עם המשפחה שהתרחבה מהר? תודה רבה!

הי דקלה, בד"כ ומבלי משים סגנון הדיבור הזה בקרב פעוטות מתפתח כי הסביבה מדברת אל הילד באופן הזה למשל : איפה דנה, מה דנה רוצה, מי הכי חמודה -דנה...תרים את דנה..וכך קורה לפעמים שהילד מאמץ את ההטיה. ברגע שאתם תשנו את זה, וכרגע גם תתקנו אותה מעט, אני מאמינה שגם ביתכם תיישר קו. לעניות דעתי אין כאן בעיה של ממש אבל זה גם בסדר להתייעץ עם אנשי מקצוע המתמחים בשפה ותקשורת כלומר קלינאית תקשורת ולקבל איזו עצה או שניים..אין בכך כל פסול ואין מה להפסיד. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים