בת 4 - בעיות התנהגותיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/01/2019 | 23:05 | מאת: דניאל

שלום, הבת שלי בת 4 והייתי מעוניינת להתייעץ או לקבל חוות דעת לאיזה סוג של טיפול אם בכלל עלי לקחת אותה. בגן היא בקושי מדברת , סגורה ולא מתנהגת באמת כמו שהיא, לוקח לה המון זמן להשתלב בסביבה חדשה, היא נמצאת רוב הזמן בגן לבדה(לדברי הגננת זה מבחירה) למרות שהחברים מזמינים אותה לשחק איתם. לעומת זאת בבית היא קולנית מאוד וכועסת. חשוב לי לציין שאין לה שום בעיה ביכולת דיבור היא יודעת לבטא את עצמה מאוד יפה ומדוייק. מבחינה חברתית היא משחקת עם החברים של האחים שלה (בני 7) יפה, אחרי שכמה מפגשי חברים מהגן שלה הסתיימו לא כולכך טוב היא לא מוכנה להזמין חברים אליה או ללכת (אני עדין ממשיכה לנסות להציע כמובן) בקיצור בגן התנהגות אחת ובבית התנהגות שונה לגמרי. חשבנו שזה ישתנה ויעבור אך כרגע זה רק מחמיר.ההתנהגות הזאת כבר תקופה ארוכה ,קרוב לשנה וחצי ,כמובן שההתנהגות בבית משפיעה על כולנו על האחים הגדולים שלה וגם עלינו ההורים. מה עושים? אנחנו כבר מיואשים וסחוטים מהמצב. אני בכיוון חשיבתי שאולי אין לה מספיק ביטחון עצמי אבל כמובן שדעתי אינה מקצועית.

הי דניאל, לפני שפועלים חשוב לנסות להבין מדוע נוהגת כך. הייתי מבקשת מהגננת תצפית של פסיכולוגית, כדי להבין טוב יותר את הסיבות להמנעות - לפעמים מדובר בחרדה חברתית, לעיתים רגישות יתר למצבי דחיה או כישלון, יכול להיות שבגן היא חוששת להתעמת ומחזיקה את עצמה ולאחר מכן קצת "מתפרקת" בבית..כאמור כדאי לנסות להבין מה עומד בבסיס התנהגותה ורק לאחר מכן לפעול תוך שיתוף פעולה עם הגננת. את מוזמנת לחזור לשתף בהמשך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים