ילדה בת 8 עם אוטיזם בתפקוד גבוה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/12/2018 | 14:05 | מאת: יעל

ביתי בת 8 מאובחנת עם אוטיזם בתפקוד גבוה, מדברת 98% מהזמן בקול מוזר וכן מפיקה קולות והברות משונים וכן נעמדת מול מראה ועושה פרצופים וקולות משונים כל הנ"ל קורה גם בבית הספר , ניסינו לדבר איתה ולהסביר לה ולא עזר היא ממשיכה בשלה

הי יעל, את שוב מתארת תופעות שכנראה קשורות להפרעה ממנה ביתך סובלת אולם אינני בטוחה בכך. אני מציעה לך להפנות את השאלות למטפלת שלה שמכירה אותה ויכולה לספק לך תשובות מדויקות יותר. נסי להבין ממנה האם התופעות אכן קשורות להפרעה, מה הן משרתות אצלה, והאם ועד כמה הן ניתנות לשינוי. ייתכן והמשימה כאן תהיה לא לשנות אותה אלא ללמוד להשלים עם מי שהיא ואיך שהיא בעולם.. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

01/01/2019 | 13:57 | מאת: יעל

דיברתי עם הפסיכולוגית שלה ואמרה שאין מה לעשות, יש לי שאלה נוספת, הפסיכולוגית טוענת שהיא מדברת עם הילדה על קשייה והילדה משתפת פעולה מצויין עם הטפול, הילדה עושה אצלה יצירות , שאלתי את הילדה מה את עושה שם, היא אמרה שהפסיכולוגית יושבת בשקט כל הזמן ורק מביאה לה חומרים ליצירות מתי שהיא מבקשת לשלם 500 שח לפגישה עבור חוג אומנות - לא מתאים לי מה את מציעה לעשות

הי יעל, בגיל הזה צורת הטיפול בילדים היא דרך משחק יצירה או כל סוג של ביטוי שאינו בהכרח מילולי. ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים