שינוי התנהגותי -בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/12/2018 | 01:43 | מאת: אלעד

הבן שלי בן 3 בזמן האחרון בוכה מכל דבר כמעט, הוא נשכב ופורץ בבכי. זה ילד שהיה עם ביטחון עצמי מהגן הוא חוזר מבסוט כך שאני יודע שזה לא מהגן. סומך על הגננת 100% שאני מרגיש שהוא ומשוחרר כמו שהיה. היום באה המשפחה להדלקת נר, אנשים שהוא אוהב בקושי דיבר איתם וכשאמרה לו סבתא לא לשפוך מים על הרצפה, הוא פרץ בבכי נעלב שסבתא נבהלה . בגיל הזה מה יש לעשות ? זה יעבור ? זה מעיד על משהו ? מה יחזיר לו את הביטחון ?

שלום אלעד, כנראה שמדובר בשינויים התפתחותיים טבעיים, וצריך להתייחס אליהם ככאלה. זה לא אומר שצריך להתעלם, אלא זה אומר שצריך להתאים ולסגל את ההורות התאם לשינויים. אם למשל אתה מבחין שבנך הופך קצת יותר רגיש, ופחות מצליח לשאת תסכולים, אז צריך לעזור לו עם זה. אפשר לנחם יותר, להרגיע, להגדיל את התיווך החברתי והעצמי, ולפעמים צריך פשוט להכיל את קשייו ולאפשר לו לבטא את מחאותו, מצוקתו, תסכולו מבלי להפוך חרד בעצמך. ככל שאתה כהורה תצליח להכיל את מצוקתו הרגשית, כך בהמשך גם הוא יצליח לעשות זאת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים