בת14מאושפזת עקב מחלה ופורקת תיסכוליה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/12/2018 | 21:10 | מאת: רונה

ברצוני לברר האם עלי להתערב? בתי בת 14 מאושפזת עקב מחלה לא קשה , אך קיים בה סיכון לכן אושפזה בזמן אישפוזה אנחנו אחיה, בעלי, ואנוכי איתה בעיקר והחבר שלה כבר כמה שנים, שהוא נשמה טובה תומך ועוזר פונה אליך כי שמתי לב, שהיא פורקת עליו את תיסכוליה בדרך כואבת. פוגעת בו, ומזלזלת בדאגה הכנה שלן. לעומת זאת מתכבת בווטצאפ בנחמדות עם חברים אחרים שכמעט ולא טורחים להגיע .. נוצרה לי ולבעלי הרגשה לא טובה. כואב לראות שהבת שלנו מזלזלת בצורה מחפירה במי שאןהב אותה. משקיע בה..ברור ומובן לנו שהיא מתוסכלת. אך היא מוצאת כוחות להיות נחמדה לחברותיה ולהתחנן לביקוריהן . האם עלינו להעיר לה ? לטפל בכך ? או לא להתערב ?

הי רונה, אני חושבת שאם היחסים שלכם עם ביתך טובים, בהחלט אפשר לשוחח איתה על הנושא בעדינות ולומר לה שאתם שמים לב לכמה החבר שלה רגיש אליה, מסור, דואג ואוהב...לומר לה שאתם מאוד מעריכים אותו ושהייתם מאוד רוצים שהוא גם יוכל להרגיש שהוא מוערך כי זה מגיע לו. מציעה לא לבקר את התנהלותה או לאמר לה כיצד לנהוג. פשוט דברו על עצמכם כפי שהיצעתי. תתחילו בזה ותבדקו כיצד היא מגיבה.. מוזמנים לחזור לשתף. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים