תזמון מעבר מסגרת חינוכית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2018 | 11:11 | מאת: ענת

בוקר טוב, אשמח לסיוע בשאלה מתי להעביר את בננו מסגרת. הוא בן שנתיים ושלושה חודשים, ונמצא בגן בקיבוץ עם אותם הילדים מגיל שנה. החלטנו להעביר אותו למסגרת החינוכית בקיבוץ הסמוך כיוון שהסבים שלו גרים שם ואיכות החינוך היא זהה. שאלתי היא מהו לדעתך התזמון הנכון להעבירו? מוקדם ככל האפשר, או אולי בכיתה א' כאשר ממילא המסגרת משתנה משמעותית וכבר ניתן להסביר לו יותר טוב? אני רוצה כמובן להקל עליו ככל האפשר את הפרידה מהילדים והצוות שהוא כבר מכיר...

הי ענת, אני מציעה לא להעביר אותו לפני גיל 3 ואם אפשרי לכם אז אפשר אפילו לחכות עד גיל 4. כרגע הוא עדיין בתקופה בה ילדים רבים חווים חרדת פרידה, השפה עדיין לא מספיק מפותחת ולכן קשה באמת להסביר. בגיל 3 רמת ההבנה כבר הרבה יתר מפותחת ובגיל 4 הוא לגמרי יוכל לעכל ולהבין כזה סוג של שינוי, בוודאי אם ייעשה באופן ובקצב הנכון. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים