השתוללות ילדים שמפריעה למהלך האירועים בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/11/2018 | 23:17 | מאת: לירון

כאשר יש מפגש ילדים בגן ילדים בני 3-4,נוצר מצב פעמים רבות של ילד אחד או שניים שמתחילים להתפרע ולהשתולל בכל רחבי הגן. הם נמרחים על הרצפה זוחלים מתחת לשולחנות ,רצים מהשירותים ובחזרה לגן. כגננת שצריכה להיות במפגש עם שאר הילדים מה עלי לעשות ואיך עלי להשקיט ולהרגיע את הילדים המשתוללים? איומים של לא לצאת לחצר לא עוזרים,גם לא להתקשר להורים,ולהשתתף בפעילות אינם רוצים כלל. קראתי שיש עצות באינטרנט לקחת בעצמי את הילד למקום ישיבה על כסא,אבל מנסיון זה נותן גושפנקא להורי הילד לטעון שהכאבתי לו ולהעליל עלילה שהשארתי סימנים על הילד,לא משנה כמה בפועל לקיחת הילד למקום שקט הייתה עדינה,כך שלגעת בילד היא אינה אופציה כלל. איך כן אפשר להשליט רוגע וחוסר התפרעות אצל הילדים שלפתע מתחילים להשתולל ומפריעים לי כגננת ולשאר הילדים. תודה

הי לירון, עניתי לך במיקום של שאלותייך המקוריות, רק כמה שאלות פה מתחת. ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים