בן שנתיים ו3 חוזר מהגן עייף וישן שעות !

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/11/2018 | 21:21 | מאת: שמרית

מוטרדת ומודאגת יש לי חשש שייתכן והגננת או הסייעות נותנים לילד האנרגטי שלי משהו מרדים ..בימים האחרונים הוא חוזר ממש עייף ונרדם 4 שעות מיד ולאחר מכן עוד .. מבינה שהוא ילד פעיל וזה עלול להתיש הייתכן שזה יקרה. ? מהיום שנולד לא ישן כל כך הרבה . בשאלות לגננת היא מתגוננת שהוא מוציא מלא אנרגיה , ואולי הוא מפתח משהו .. האם ניתן לדעת אם ניתן לו משהו מרדים ? האם זו שינה מתוך התשה ? לפחות הגננת יודעת עכשיו שאנחנו חוששים... כך שאם שמה משהו זה ייפסק בימים הקרובים ? מה מומלץ לעשות ? יש לציין שהוא היה בגנים אחרים ולא היה עייף ככה מעולם . האם זה סיבה מוצדקת לחשד?

הי שמרית, עלי לומר שהחשש או החשד שלך הוא די קיצוני. אני מציעה לך לחשוב האם זו הפעם הראשונה שעולה אצלך חשד מסוג זה הקשור בהפרה בוטה של זכויות ילדך בגן הזה. אם כן עלה בדעתך, ייתכן ויש מקום לבדיקה מקיפה יותר ובחינה האם זה גן ראוי. מנגד, אם הדבר מעולם לא עלה על דעתך ועד כה חשת בטוחה בגן ועם הצוות, ייתכן שהחשדות שלך עולות מתוך איזושהי חרדה שלא בהכרח קשורה להווה ולמצב הספציפי הזה (למשל מתעורר מול החשיפות המרובות בתקשורת של מקרי התעללות בגנים, אולי זה קשור בך באישזהו אופן, בתקופה מסוימת בחייך ועוד). כדאי גם לשקול לגשת לרופא ולבצע בדיקות מקיפות. ישנם מצבים רפואיים, אפילו לא חמורים מידי שיכולים לייצר כזה סוג של עייפות. לסיכום עצתי היא לפעול באופן חד משמעי, ולא להישאר עם החרדות. את יכולה למשל להשאיר אותו בבית 3 ימים ברצף, לדאוג שיוציא הרבה אנרגיה ולבחון האם עייף. כדאי לבדוק האם מדובר במתח חריג שעולה בגן ושבהחלט עלול לייצר את העייפות הזו או לחילופין כאמור לבחון בינך לבינך מה מעורר בך חשדנות כזו להיתכנות של מצב כה קיצוני. את מוזמנת לחזור לשתף, כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים