החלפת שם בשל קשיי היגוי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/10/2018 | 19:12 | מאת: לימור

ש לי ילד מקסים ורגיש בן 5 שסובל מבעיות שפה, היגוי בפרט, וקשיים מוטוריים מסויימים. הוא מטופל ע"י קלינאית תקשורת כשנתיים ומרפאה בעיסוק. הוא הולך לגן רגיל ומאוד טוב לו שם מבחינה חברתית. הבעיה העיקרית שלו כרגע היא האות ר שאותה הוא לא מצליח להגות. למרבה האירוניה זו אות שנמצאת בשם שלו ולכן הוא נמנע מלומר את שמו והיות שיש לו שם קצת פחות קונבנציונלי אז אנשים לא מצליחים להבין אותו. על רקע זה הוא מבקש מאיתנו להחליף לו שם. הוא בחר שם חדש ומבקש ספציפית אותו בעקביות. אנחנו אומרים לו שאנחנו בטוחים שהוא יצליח להגות את שמו כי הוא עובד ומשקיע וגם שאנחנו מאוד אוהבים את השם שלו ושבחרנו אותו במיוחד. חשוב לי שהוא ידע שמקשיבים לו ושומעים אותו ונותנים מקום אמיתי לבעיות שהוא מציג. אז.... האם להוסיף לו שם? האם להחליף? אשמח להכוונה.

הי לימור, זה בסדר שהוא מבקש, ושאתם מקשיבים, עוזרים לו היכן שאפשר ומכילים את קשייו. ואם זה אכן המצב, אז אני בטוחה שהוא מרגיש שמקשיבים לו ושנותנים לו ולקשיים שלו מקום. המשיכו בדרככם :) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים