כניסה לגן בנובמבר לבת 2

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/10/2018 | 23:14 | מאת: Rona

שלום. אנחנו תושבים חוזרים לישראל. הגענו לישראל, ובתנו בת 2 אמורה להתחיל גן בנובמבר.האם ייתכנו קשיים בשל כך? כניסה לאחר שילדי הגן כבר השתלבו ? מה עלי לעשות, על מנת להקל עליה השתלבות? תודה

הי רונה, אם ביתך ילדה שהתפתחה יפה, עם כוחות ויכולות, אז הקשיים היחידים הצפויים הם קשיי הסתגלות נורמאליים למדי אבל בגלל שההסתגלות תהיה במקביל גם לבית חדש, סביבה ואולי שפה חדשות אני מציעה לכם לפנות את עצמכם לתהליך קליטה והסתגלות מעט ארוך מהרגיל. לוז אפשרי יהיה שבשבוע הראשון תשהו איתה שם שעה בכל יום ואז החזירו אותה הביתה, בשבוע השני השאירו אותה שם שעה וחצי עד שעתיים, בשלישי שלוש שעות, ולאחר מכן השאירו אותה שם עד לשעת השינה במשך כמה זמן שצריך. אני מאמינה שתהליך קליטה ממושך והדרגתי לגן יסייע לה מאוד לבסס תחושת ביטחון בביתכם החדש. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים