מה דעתך על עונש שניתן לבן 3 שעושה דברים אסורים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/10/2018 | 19:32 | מאת: דפנה

שואלת כי אני לא שלמה עם זה. אם יחידנית לבן 3 שבוחר בכוונה לגעת במה שאסור כמו תקע חשמל או לנסות לטפס לחלון או לקפוץ מעצ השולחן , מסבירה לו שהוא עומר לקבל עונש .. ואז לוקחת אותו אמבטיה וסוגרת את הדלת לא נועלת. ברגע שמתחיל לבכות מוציאה מיד אחר דקה , וזה גרם לו להפסיק לעשות אבל לי כאב הלב .. יש לי את כל הסבלנות אליו החום ואהבה. אבל מה ניתן לעשות במקרים כאלו ? איזה עונש כן ניתן ? האם אפשרי בלי עונשים כלל ???

הי דפנה, בנך מנסה להפעיל אותך באופן מסוים ובעיני זקוק למשהו שהוא לא מצליח לקבל ממך. לכן המסר שלך אליו לא צריך להסתכם רק במה מותר ומה אסור, ועונש שמוכוון לזה, אלא לטעמי יש כאן עוד כמה מסרים שצריכים לעבור. בעיני בנך מחפש להרגיש אותך חזקה מספיק כדי גם לעמוד מולו, גם להכיל את המחאות והבכי שלו ובעיקר כדי לשמור עליו. אני מציעה שבפעם הבאה שהוא עושה משהו מסוכן, עימדי, גשי אליו, הרחיקי אותו, שוב ושוב ושוב אם צריך תוך שאת נשארת קרובה אליו, ואימרי לו בטון שקט שאינך מרשה. אם יבכה, עדיף שיבכה לידך כדי שתוכלי לנחם אותו, מאשר מאחורי דלת האמבטיה הסגורה, שכך גם נכמר ליבך ואת מתמלאת אשמה. הוא צריך להרגיש אותך חזקה, לא חוששת ממנו וגם שכשאת שמה לו גבול שאת מצליחה להישאר אמפטית וזמינה לנחמה. נסי להכין את עצמך לתסריט הזה, הוא לא בהכרח קל ברמה הרגשית, אבל לטעמי הרבה יותר נכון לעשות לאור תיאורייך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים