סירוב ללכת לימי הולדת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/10/2018 | 12:22 | מאת: מאמא מיה

היי ביתי בת 7, בכיתה ב׳. ילדה בכורה יש עוד אח קטן. מאוד חכמה, מצחיקה, המורות מספרות שהיא ילדה מאוד חברותית, עוזרת, תורמת. יש לי בערך 5 חברים טובים מהם שני בנים ושלוש בנות. כולם מהגן איתה. מאז שהיא קטנה היא לא אוהבת ללכת לחברים לבד. היא אוהבת שאנחנו הולכים איתה. אחרי עבודה רבה שלנו ושלה יש 3 חברים בלד שאליהם היא מוכנה ללכת לבד. מצד שני היא מוכנה שכל יום כל היום יבואו אלינו. לי אין בעיה פשוט הייתי שמחה שהיא תלך גם לחברות וחברות רוצות שהיא תבוא. כשאני שואלת למה היא לא רוצה ללכת היא תמיד עונה בכנות שהיא מפחדת שיהיו כלב או חתול כי היא לא אוהבת, אני תמיד מבטיחה לבדוק וחוץ מזה יש לה יותר בטיחון כשאנחנו איתה. השנה התעוררה בעיה שהיא לא רוצה ללכת לימי הולדת אחרי צהרים גם אם אנחנו באים איתה. מתייחסים אליהם כשיכבה כך שלפעמים יש ימי הולדת שהם של הכיתה השניה. היא אומרת שזה משעמם אותה, שההפעלות לא מדברות אליה וחוזרות על עצמן. שיש ילדים שהיא לא מכירה או לא אוהבת והיא לא מבינה למה צריך ללכת. הסברתי לה על קטע חברתי, על לכבד בללכת, על זה שאולי לא יבואו אליה.... כלום לא עוזר. היא אומרת ״אני אלך רק לאן שאני רוצה מכירה ואוהבת״. אני מבחינתי בטח לא ללחוץ. מסבירה שוב לפני כל יום הולדת על החשיבות. בינתיים היו חמישה ימי הולדת והיא לא רצתה. האם זה תקינן״ להניח לה כמו שמרגיש לי נכון לעשות? זה חמור? תודה מראש

הי, אני איתך אמא, לכי עד הסוף עם האינסטינקטים שלך שקוראים לך לכבד את רצונה. עכשיו כל שעלייך לעשות הוא לנסות לנטרל את החששות, הפחדים, הספקות וההשלכות. התמיכה והקבלה שלך מינוס כל אלה, יוכלו לאפשר לה גם להרגיש יותר בבירור שהרצון שלה באמת מתקבל ולגיטימי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

21/10/2018 | 13:26 | מאת: מאמא מיה

ממש ממש ממש תודה. תבורכי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים