ילד בן 7 עם בטחון עצמי נמוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2018 | 22:28 | מאת: לין

שלום בני בן ה-7 עם בטחון עצמי נמוך. הוא ילד מאד עדין ורגיש. מסוגל להתחבר אך מתקשה מאד במקומות חדשים. אם אנו הולכים ברחוב ורואים קבוצת ילדים מיד הוא נלחץ ורוצה לשנות כיוון העיקר שלא יראו אותו. ניסיתי לרשום אותו לחוג אך מיד כשהגענו והוא ראה קבוצת ילדים ממתינים בחוץ הוא התחרט והחליט שהוא לא רוצה חוג. הוא מונע מעצמו פעילויות בגלל החשש שלו שילדים יסתכלו או יצחקו עליו. מדובר בילד חכם וטוב כך שאני לא רואה סיבה אובייקטיבית לפחדים שלו. אני מתלבטת איך ניתן לעזור לו ? האם ללחוץ עליו ולנסות לשדל אותו להפתח או לעזוב אותו לנפשו?

הי לין, תשמעי, מה שאת מתארת כאן מאוד בקצרה עשוי להיות נורמטיבי למדי כלומר ילד יותר מופנם, אולי קצת ביישן שמתקשה להכנס ולהרגיש בנוח במקומות חדשים. מנגד ייתכן והוא באמת סובל מחרדות חברתיות. גם אם האפשרות הזו היא נכונה יותר, הבעיה עדיין לא נשמעת חמורה מאוד ובעיני אתם ההורים בהחלט יכולים לעזור לו. פגישות הדרכה הורית תוכלנה לסייע לכם להבין טוב יותר את צרכיו ואיך לעזור לו להרגיש יותר בטוח בעולם ובעצמו. בכל מקרה לא הייתי לוחצת עליו ללכת לחוג אם אינו מעוניין בכך כרגע. המתינו עם זה מעט עד להמשך התהליך ואז תוכל להתייעץ גם לגבי נושא זה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים