תינוקת בת שנה ו9 צורחת בלי הפסקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/10/2018 | 10:34 | מאת: בתאל

שלום הבת שלי בת שנה ו9 חודשים יא בת אמצעית לאח בן 3 וחצי ואחות קטנה בת 4 חודשיים הבת שלי צורחת בלי הפסקה גם אם היא מקבלת מה שהיא רוצה וגם אם לא ובכי היסטרי ולא אפשר לעזור לה וזה יכול להגיע לשעה וחצי ושעתיים שאין בהם אפילו הפסקה של דקה אחת אין לי מילים לתאר את התסכול שלי גם אם אני מחבקת מרימה משעשעת נותנת מה שהיא רוצה וגם בעלי זה עדיין לא עוזר היא צורחת ובוכה בלי הפסקה רוקעצ ברגליים בידיים ממש עושה כל פעולה כדי לבטא את הרגש העז שלה אני באמת לא יודעת איך להרגיע ולמתן ואני מגיעה למצב שאני כבר מפחדת מהתגובות שלה בבקשה הינו אצל רוםאים שללנו כל בעיה רפואית בבקשה מה אפשר לעשות

הי בתאל, מה שאת מתארת נשמע לא פשוט ואני בטוחה שמאוד קשה עבורכם ההורים להתמודדות. לפי מה שאת כותבת היא צורחת במשך זמן רב בלי קשר לכאורה למה שקורה מסביבה או לה, ומבלי שאפשר להרגיע אותה, תקני אותי אם אני טועה.. קחי בחשבון שלפעמים אנחנו ההורים מפספסים את הגורם המתסכל ואולי כאן טמון הפיתרון למצב. בנוסף ביתך מתקרבת לגיל שנתיים, שהוא גיל סוער הרבה יותר ולכן מעניין לבחון האם הייתה כך מאז ומתמיד או שמדובר בשינוי התנהגותי. כך או כך ביתך צריכה לעבור סדרת אבחונים. האפשרות שלי נראית סבירה היא בעיה בוויסות חושי, ואפשר להתייעץ עם מרפא בעיסוק בנושא הזה. כדי להתחיל לבדוק את הכיוון הזה בבית, בפעם הבאה שזה קורה נסי להעביר אותה לחדר שקט ומעט חשוך ולהפשיט אותה, ואז לבחון את תגובתה. במידה ונרגעת, ייתכן מאוד ומדובר בקשיים מהסוג הזה. את יכולה גם לגשת לפסיכולוגית התפתחותית ולהמשיך משם. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים