פחדים אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/09/2018 | 22:44 | מאת: איריס

שלום, הבן שלי בן 10 ויש לו פחד מחושך מאוד. באמצע הלילה אם הוא צריך ללכת לשירותים הוא מעיר אטתנו שנלך איתו ונחכה לו ליד הדלת, אותו דבר אם הוא צמא. שנלך איתו למטבח. בשעות הערב למרות שהבית מלא אנשים, אם הוא רעב הוא לא ילך למטבח לבד עד שמישהו לא יבוא איתו למרות שאנחנו אומרים לו תמיד הכל בסדר הבית נעול, כולנו בבית הוא מתעקש ולא ילך. שדיברתי איתו על זה ושאלתי ממה בדיוק הוא מפחד הוא אמר שהוא מפחד ומרגיש כאילו מישהו יבוא אליו דרך החלון או שמישהו מסתכל עליו. יש לציין שאנחנו גרים בקומה שלישית ואני מסבירה לו תמיד שאנחנו גרים גבוה אף אחד לא מסתכל ושזה דימיון. שמנו לו מנורת לילה שיהיה לו אוק אבל שום דבר. הפחד נשאר. ניסינו את כל השיטות שמצאתי כדי לעזור לו להתגבר על הפחד אבל זה לא עוזר ואני כבר מתוסכלת ולא יודעת איך לעזור לו ולגרום לו להתגבר על הפחד. אשמח לעזרה או משיהו שאפשר לפנות אליו שיוכל לעזור לו לטפל בפחדים. תודה רבה!

הי איריס, אם מדובר במצב מתמשך, וכמו שאת אומרת כבר ניסיתם "הכל", אז בהחלט כדאי לגשת לטיפול אצל פסיכולוג/ית קליני של ילדים, ואולי כזה שגם מטפל בעזרת כלים קוגניטיביים התנהגותיים. תתחילו בהדרכת הורים ותמשיכו משם. כל טוב וחג שמח, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים