התלבטות לגבי גיל הכנסה למסגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/07/2018 | 11:39 | מאת: דקלה

שלום רב! ברצוני לדעת אם יש המלצה לגיל בו כדאי להכניס ילד למסגרת. יש לי בן בגיל 1.5 ואני איתו ועם עוד תינוקת טריה בבית. אני מרגישה לפעמים שמשעמם לו אבל חושבת שבגיל הזה במיוחד הוא זקוק לטיפול של אמא. מה גם שהזוועות ששומעים בחדשות לא ממש מעודדות אותי להוציא אותו. האם הנושא נחקר? האם ישנם יתרונות במסגרת של גן בגיל כזה? בתודה מראש

הי דקלה, כנראה שאם תשאלי שלושה פסיכולוגים תקבלי 3 דעות שונות. על אף שקיימת הסכמה על כך שלפחות עד גיל שנה, עדיף לתינוק להיות בבית עם אימו, אחרי גיל זה כאמור הדעות מעט יותר חלוקות. בעיני, ללא ספק כדאי להישאר עם התינוק לפחות עד גיל שנתיים, ולהקפיד לייצר עבורו אפשרויות לאינטראקציה איתך, עם מבוגרים אחרים, עם ילדים אחרים בגינה או בחוג קבוע, וכמובן לתעסוקה בבית - לספק לו חומרים שונים, משחקים וליצור עבורו סביבה שתאפשר לו לפשוט לשחק. אם יש באפשרותך לספק את כל אלה, אז בהחלט עדיף בשבילו להישאר איתך עוד. חשוב גם שתדעי שבגיל הזה פעוטות עדיין לא מאוד מתענינים במשחק משותף עם פעוטות אחרים (יותר משחקים ומתנהלים זה לצד זה) אלא יותר עם מבוגרים, ובגלל שהרמה המילולית עדיין לא מפותחת, טיפול קרוב ורגיש הוא חשוב מאין כמוהו כדי לבסס תחושת ערך וביטחון בעולם. מקווה שסייעתי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים