מעוניינת להתייעץ בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/05/2018 | 23:09 | מאת: סימה

שלום לפסיכולוגית ירדן, אמא לבן בן 7 חודשים בתקופה האחרונה עלו בי חששות קשים שמא אני עלולה לחזור על התנהגות אמי... אמי היתה אשה חולה על פניו אהבה אותי אבל היתה טרודה במחלתה ולא היה לה פנאי אלי לעיתים היתה משקיעה ולעיתים שכחה לגמרי מקיומי וצרכיי וזה פגע וריסק את בטחוני נזקקתי לטיפולים אמי נפטרה בהיותי בת 10 ומה שאני זוכרת ממנה בעיקר זה אהבה גדולה והזנחה גדולה לעיתים שכחה מצרכיי לחלוטין בהיותה מרוכזת בעצמה ובמחלתה . איני שופטת ... אני רק חוששת לחזור על דפוס התנהגות זה .. מה אהיה אם חלילה אצטרך להתמודד עם מצב מלחיץ האם ייתכן שאתנהג כמוה רק כי היתה אמי ? וזה מה שהכרתי ? אשמח אם תביני את שאלתי המורכבת וחששותיי ולומר לי מה עלי לעשות על מנת לא לחזור על דפוס פעולה אותו חוויתי בילדותי

שלום סימה, שאלתך נוגעת ללב וחשובה מאוד. את בהחלט צודקת בחששות שלך. לטראומות שלנו יש את דרכן להשתחזר, במיוחד כאשר הן לא מספיק מעובדות. גם המודלים הפנימיים הטבועים בנו, של ההורות שאנו חווינו, בין אם עירבו אירועים טראומטיים ובין אם לא, גם הם בעלי השפעה חזקה מאוד בפני עצמם. לכן אני מאמינה שעל כל הורה לערוך היכרות מעמיקה עם כל אותם מודלים פנימיים לא לגמרי מודעים, עם הצרכים שלנו שנשארו לא מסופקים, עם הכמיהות, האכזבות, הטראומות ובעצם כל ה"שדים והמלאכים" הקדומים. ככל שנהיה מודעים יותר לכל אלו, כך נוכל להרחיב את אפשרויות הבחירה שלנו כהורים (ולא לפעול כמו תוכנות מתוכנתות של עברנו) ובעצם להיות פחות עיוורים לצרכי הילדים הממשיים הניצבים לפנינו ומסוגלים יותר גם לספק את צרכיהם. סימה, אני מעריכה אותך מאוד על עצם המודעות שלך לסכנות האלה, ובכך בעיני את כבר מעט יותר חסינה מכל הורה אחר שכלל לא מודע לאפשרות הזו. בוודאי שטיפול יוכל לסייע מאוד, ובמיוחד גישה הנקראת "טיפול בהורות" או הדרכה הורית "דינמית" יותר אם תירצי, שמתמקדת אמנם בפרט אבל גם שמה דגש על ההשפעות השונות על ההורות. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים