העברת ילד לגן חדש דחוףף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/05/2018 | 10:10 | מאת: אפרת

היי. ביתי בת 3.8 מאוד בוגרת לגילה וחכמה. מבחינה חברתית טיפה מתקשה. היא נמצאת השנה בגן טרום חובה שכולם קטנים ממנה בגיל עד 3 חודשים ממנה. אני פחות מרוצה מהגננת ולא רואה איך היא מצליחה לקדם את הילדה שלי מעבר לרמה המצויה בגן. ועל כן חושבת להעבירה לגן אחר בשנה הבאה שהינו גן משולב גילאי 3 ו 4.אך הגננת מצויינת ויכולה לקדם את הילדה. הבעיה היא ש1. אני מפרידה אותה מהילדים שהיא כבר מכירה... לא אבדה גדולה האמת.. יש לה שם חברה אחת. 2. שנה שאחרי תעבור לגן חובה אז שוב תחוה מעבר גן. 3. יהיו בגן החדש ילדים קטנים בשנה ממנה כך ששוב אני שמה אותה במסגרת של ילדים קטנים מאוד בעוד בגן הנוכחי כולם בגילה. 4. מכיוון שהקבוצה של הילדים הגדולם בגן החדש היא קטנה והם כבר מגובשים כי היו שנה שלמה יחד אני חוששת שהיא לא תצליח להתחבר אליהם. ולקטנים פחות יהיה לה עניין איתם. מאוד חשובה לי צורת החינוך והקידום של הילדה אך אני חוששת שמעבר כזה יעשה יותר נזק מתועלת.. אשמח לתובנות. תודה

הי אפרת, חיבבתי את הניסוח שלך "אשמח לתובנות" :) זו באמת שאלה שאין עליה תשובה נכונה, רק דעות, תפיסות שונות ונקודות מבט. אז אשמח לספק לך תובנות משלי. ראשית אני חושבת שכדאי להקדיש מחשבה עמוקה לרעיון שבגן החדש הגננת תוכל "לקדם אותה" ולתקוות שמגיעות איתו. תהיה טובה הגננת ככל שתהיה, תמיד יהיו ילדים מופנמים יותר ומופנמים פחות, מקובלים יותר ופחות. אני אישית חושבת שהפונקציה העיקרית של גן הוא לספק סביבה חברתית, אינטראקציה ומספיק גירויים נגישים (צעצועים, אפשרות לבוא לידי ביטוי ביצירה ובמשחק וגם בין היתר המפגשים המונחים) וכמובן תיווך חברתי, בשביל שהילד יוכל לחקור את העולם על כל מימדיו, ולהתנסות בתוכו. המשמעות היא שבגילאים האלה בעיני, מה שחשוב הוא שהגננת תהיה מכילה, אמפטית, ושתצליח לשמור על כל ילדי הגן כך שירגישו בטוחים וחופשיים לחקור ולהתנסות. מעבר לכך את אומרת שלביתך קשה יותר מן הבחינה החברתית, אם כן חבל יהיה להעבירה לגן בו כולם גדולים ממנה, ומגובשים ואז כפי שאת אומרת - בוודאי הקושי שתחווה רק יגדל. כמו כן מעברי גנים הם בהחלט לא קלים לילדים, במיוחד למופנמים שבינהם. זיכרי, גם אם הגננת החדשה באמת מאוד טובה, לא בטוחה שביתך תשתנה כ"כ מן הבחינה הזו בשנה אחת, דווקא בזכותה. לבסוף, אני חושבת שאת בהחלט יכולה להיות זו שעוזרת לה ומקדמת אותה. ייתכן שכדאי לשקול ייעוץ הורי, ולבדוק כיצד אפשר לחזק אותה או לחילופין אולי פשוט לקבל את העובדה שביתך מעט יותר מופנמת מאחרים..וזה גם בסדר. כמו כן ילדים בגיל 4 5 ו6, לעיתים משתנים, נפתחים... השפה מתפתחת, הביטחון גדל, צריך לתת גם לזמן לפעול פה. מקווה שסייעתי מעט, אכן החלטה לא פשוטה לפנייך.. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים