ילדה כבת שלוש מסרבת לעשות צואה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/04/2018 | 12:54 | מאת: ירון

שלום, קרובת משפחתי, ילדה כבת שלוש מסרבת לעשות צואה. היא מחזיקה בכח את הצואה עד כאב. זה נמשך כבר כחודשיים וכל צואה מלווה בעימותים ובכי שלה. לרוב היא עושה צואה בלילה כשאין לה שליטה... ניתנו לה כבר נרות גליצרין, שמנים ועוד כדי לעודד צואה, אך היא עושה הכל כדי לא לעשות צואה. היינו אצל גסטרולוג שאמר שהבעיה היא פסיכולוגית ושמדובר בילדה נבונה ושתלטנית ושהילדה פשוט רוצה לשלוט גם על הצואה. אשמח לעיצה, בברכה ותודה מראש.

הי ירון, למען האמת יכולות להיות סיבות נוספות להתנהגות מעין זו, על אף שצורך בשליטה הוא אחד מהם. בתור התחלה הייתי מניחה לעניין, מולה לפחות, וממעיטה בדיבור על הנושא. מאפשרת לה לעשות את צרכיה בדרך שלה, שזה אומר בשינה כרגע. יחד עם זאת לא הייתי מתעלמת מהאיתות לעזרה כאן, מהמסר שהיא מנסה להעביר. האם היא באמת מנסה לחזק את תחושת הביטחון שלה בעולם דרך השגת שליטה בדרך הזו? האם היא חרדה מדבר מה? על זה חשוב לתת את הדעת בהחלט ולפעול ברמה המהותית בכיוון הנכון על מנת להיות עבורה באופן מיטיב. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים