ילד בן 3.5 משחק בפטמה שלו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/04/2018 | 11:36 | מאת: הורים בהתלבטות

שחום רב, בני בן 3.5 לוקח מוצץ לפני השינה. עם מוצץ, מיד מתחיל לשחק עם הפטמה, לשפשף ולמשוך אותה. לעיתים לא שם לב אפילו ועושה באוטומט. ראשית , האם זו תופעה מוכרת ומה השם שלה? מה הדרך לטפל בה ומתי? (אני יודעת שיש ילדים שממוללים באוזן למשל) רקע- כבר מסביבות גיל שנה שנה וחצי היה מחפש את הצוואר שלנו למולל ול"צוורר" סביב גיל שנתיים וחצי החל לשחק עם הפטמה שלו, קיוונו שזה יעבור מעצמו אך התופעה רק התחזקה, בעיקר כאשר עייף ותמיד עם מוצץ והוא אינו מראה סימני בשלות להיפרד מהמוצץ. המליצו לנו על טיפול רגשי ואנחנו בהסתייגות האם להתחיל , או לחכות עוד קצת עד שיגמל מהמוצץ ואז לראות האם התופעה ממשיכה. החשש שהיא תגבר קשה לנו שלא להפוך את העניין ל"לעניין"... מנסים לתת לו תחליפים ולעזור לו להעלות למודעות את העניין אך ללא הצלחה.

שלום לכם, אתם מתארים תופעה אחת קטנה, בהינתק מכל הרקע שלו ושלכם כמשפחה, וזה מעט מקשה עלי לתת לכם את חוות דעתי השלמה. אז אם מדובר רק בזה, באמת אין טעם לעשות מזה "עניין" כמו שאתם אומרים. זוהי כנראה הדרך שלו להרגע, במיוחד כאשר עייף (או במתח? לא ציינתם), וכאשר תרגישו בשלים לגמול אותו ממוצץ, הוא כנראה ימצא דרך אחרת להרגיע את עצמו. אם יש לכן סיבות נוספות לדאוג בגינן, למשל שבנכם נראה לכם מתוח במיוחד, חרד, מתקשה להרגע וכד', אז הייתי מציעה לכם לגשת להדרכת הורים או להתיעצות עם פסיכולוג התפתחותי או קליני המתמחה בטיפול בגיל הרך. כל טוב, רדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים