בת 3.5 רגרסיה בגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2018 | 01:34 | מאת: שיר

שלום, בתי בת 3.5 ופשוט לא מוכנה ללכת לעשות פיפי בשירותים. קצת רקע.. במרץ נולדה לה אחות, ביוני גמלנו אותה והכל הלך חלק ובספטמבר מהיום הראשון שהתחיל הגן החדש מתאפקת כל היום ולא עושה פיפי בשירותים. היא לא ממש עושה פיפי בתחתונים היא פשוט מתאפקת עד שקצת בורח כל הזמן ובסוף התחתון והמכנס רטובים לגמרי אבל אין שלולית שתן על הרצפה. אציין שקקי הולכת לעשות בשירותים בלי בעיה ובלילה יבשה לחלוטין. ניסינו המון שיטות כלום לא עובד, גם כשיש לה ורואים ומציעים לה לשירותים אומרת שאין לה.. בנוסף כששואלים אותה למה עושה פיפי בתחתונים ולא בשירותים אז לרוב עונה שלא רוצה להפסיק לשחק כדי לא לפספס משהו.. אין לה בעיה להישאר רטובה ואף פעם לא באה ואומרת שרטובה כדי שיחליפו לה אלא רק כשאנחנו רואים שהיא רטובה מחליפים. אנחנו דיי אובדי עצות באיך לפעול בנושא ואשמח לעצה.. תודה

שלום, מניסיוני סוג ההתנהגות הזה נועד להעביר מסר, לפעמים לאותת על מצוקה כלשהיא או להשיג רווח כלשהו. שווה להקדיש לנושא מחשבה עמוקה - למשל האם מדובר במסר שקשור בשליטה ("אני אחליט מתי ואיך אלך לשירותים/אני אחליט על גופי") האם קשור בצורך מוגבר בתשומת לב או אולי דבר מה אחר. .. נסו לחשוב האם גורמי המתח התגברו בחייה, אולי קשיי הסתגלות מתמשכים לגן וכיוב'. ברגע שאתם מבינים משהו, פעלו בכיוון הנכון כדי לסייע לה. לאחר שפעלתם כך, ורק אז, אני מציעה לפעול באופן הבא: לא להתייחס כלל להתנהגות עצמה, וכאשר צריך להחליף בגדים, לעשות זאת בצורה מאוד מהירה וענינית כמעט בלי תקשורת (אם היא מתלבשת לבד אז עדיף שתעשה זאת לבד). באופן הזה תרוויחו כמה דברים: 1. אם היא רוצה להשיג שליטה, אתם מאפשרים לה את זה. 2. אם היא זקוקה לתשומת לב או מנסה לאותת על מצוקה, אתם תקראו את האותות ותסייעו לה באופן הנכון (כפי שכתבתי, חישבו היטב מה הצורך שלה כרגע) אבל תשומת לב ורווח מיידי מהאקט הזה עצמו - את זה היא לא תרוויח ולכן ההתנהגות תיכחד. נסו להקפיד להיות עקביים, גם אם זה ממשיך עוד שבוע שבועיים. מאמינה שבסוף ההתנהגות הזו תיפסק. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ובוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים