בן 9 סיפר על חרדות ושיתף שצפה בתכנים לא לגילו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/01/2018 | 09:14 | מאת: שיר

שלום רב, בני בן 9 לאחרונה שיתף על כך שהוא מרגיש חרדות. בנוסף שיתף אותי ( אמא) כי מזה מספר חודשים בזמן ששיחק בנייד שלי , צפה בסרטי פורנו שהגיע אליהם במקרה . ( הוא הבן הקטן במשפחה מתוך 3) . בזמן שסיפר הוא בכה מאוד ונורא התבייש בכך . ניראה שזה השפיע עליו . שוחחתי איתו והסברתי לו שלא כך הדברים במציאות , ובכל זאת מדי פעם הוא בוכה ואומר שהוא כועס על עצמו . אני ממש מנסה לעזור לו ולא ממש יודעת איך . אשמח לשמוע את עצתך . תודה

שלום שיר, את מספרת שבנך סובל מחרדות אולם לא פירטת מאיזה סוג, תדירות וכו'. נוסף על כך האירוע הזה בוודאי ובוודאי שיכול להשפיע על כל ילד, אם נחשף לכך בהפתעה, ללא כל הכנה מוקדמת, כפי שלצערי קורה הרבה פעמים בעידן הזה בדיוק לילדים בגיל שלו ואף צעיר יותר. אני לא מופתעת שהאירוע השפיע עליו כ"כ. הוא נשמע לי כמו ילד מאוד חכם ורגיש, וכאמור בצדק הושפע. כרגע הייתי מציעה לך לערוך לו חוויה מתקנת. למצוא ספר עם איורים אנטומיים, תואמי גיל, ולהסביר באופן כן ופתוח על יחסי מין בין גבר לאשה (ואני מתכוונת להסבר כמו פין חודר לפות, זרע מפרה ביצית וכיוב'). הייתי אפילו מציעה לערוך את השיחה ביחד עם אבא, באווירה נעימה, נינוחה ולאפשר לו לשאול את כל השאלות שעולות בדעתו. אגב קצת רומנטיזציה לא הרגה אף אחד..אפשר בהחלט להוסיף שיחסים מים מתרחשים בד"כ בין אנשים שאוהבים, וככה נולדים ילדים חמודים.."ככה אתה נולדת, כי אמא ואבא מאוד מאוד אהבו, ונולד לנו פרי אהבה". כמו כן ייתכן כי הסרטון, בין יתר הדברים, גם עורר אותו ולכן הוא חש כעת אשמה ו"כועס על עצמו" כפי שאת כותבת. אז כמובן שגם על עוררות יש לשוחח איתו באותה שיחה שציינתי, להסביר מהי התגובה הזו וכמובן להעביר את המסר שהיא טבעית ונורמאלית. לצד כל זה, חשוב להסביר היטב גם את טיב אותם סרטונים בהם צפה, מדוע הם כלל אינם משקפית את המציאות, אינם מיועדים לילדים ולכן מאוד מבלבלים ומטרידים. לסיכום, הסבר עניני, פתוח וכן, מצד שני הורים שפתוחים ונכונים לשמוע שאלות תהיות וכיוב', יכול מאוד להרגיע חלק מהרגשות סביב האירוע. לצד זה, אם בנך סובל מחרדות באופן כללי, לא הייתי מזניחה את הטיפול בזה , ופונה להתייעצות אצל איש מקצוע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים