חרדות אצל ילד בן 10הגורמות לילד עצבות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/01/2018 | 22:09 | מאת: דוד

שלום רב לאחרונה בני סובל מחרדות הבאות לידי ביטוי בדברים שהוא מספר לנו.דוגמא: אנחנו עכשיו משחקים וצוחקים ביחד אבל מה אני אעשה שאתם כבר לא תהיו. ואני לא יכול לצחוק איתכם כיבפנים אני עצוב.או למשל אני לא יודע אם אני אוהב אותכם וזה מעציב אותי כי איני יודע שאתם ההורים שלי ואני אמור לאהוב אתכם.דוגמא נוספת בקשר אלי הוא אומר לי אתה אבא מבוגר מה שנכון אגב,מה יקרה אם יקרה לך משהו. אשמח לקבל מענה כי מאד מציק לנו. הבן שלנו הוא בן יחיד

שלום דוד, כפי שאתה כותב, בנכם הוא בן יחיד, ואתה אבא מבוגר. טבעי שתעלינה אצלו שאלות ואפילו חששות בנוגע לעתיד. כדי שהשאלות האלה יוכלו לקבל מענה, ולא יגדלו ויתפתחו לדאגות ולחרדות אמיתיות, חשוב שאתם ההורים תהיו קשובים אליו מאוד. תתנו לשאלות האלה לעלות, ולא רק לשאלות, לכל מה שקיים סביב זה, כל הרגשות, התהיות וכו'. היו פתוחים לשמוע ולהקשיב להם, בלי למהר מידי לחסום אותם, להרגיע אותם או לשלול ולהפריך. אתם יודעים..לפעמים רק לתת לכל הפחדים הכי גדולים שגדלים בתוכנו קול וביטוי, כבר ממוסס חלק מהם. זה לא יהיה קל, כי לשמוע כאלה דברים מילדים, יכול מאוד "להלחיץ" אותנו המבוגרים, מה שמקשה עלינו באמת להטות אוזן ולהקשיב. אבל זיכרו שרק כך, רק אחרי שתבינו בדיוק מה עובר על ילדיכם, איך הוא מרגיש ובאיזה מקום רגשי הוא נמצא, רק כך תוכלו באמת להרגיע אותו. להרגיע אומר לומר לו את כל אותם דברים שאתם באמת מאמינים שיכולים להרגיע אותו למשל שלמרות שאתם אמנם מבוגרים אבל עדיין מתכוונים לחיות עוד הרבה שנים... :) שאתם דואגים לו ולכל צרכיו גם בהווה וגם בעתיד. להזכיר לו מי עוד קיים בחייו ונמצא שם עבורו אבל הכי הכי חשוב בעיני, לספק לו חוויה רגשית כזו בה אתם נמצאים שם איתו בזמן שהוא חווה את כל הרגשות האלה- מקשיבים, מחבקים, מרגיעים ופשוט נמצאים איתו. מאחלת לכם בריאות ואריכות ימים, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים