ילדה בת 6 שבורחת מהבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/12/2017 | 11:50 | מאת: אסתר

שלום רב, ביתי בת שש, כעת בכיתה א', היא ילדה מאד חכמה, רגישה, חברתית, רחמנית ואהובה ובעלת מידות טובות. בתקופה האחרונה היא בורחת מהבית, פשוטו כמשמעו. יש לציין שאנו גרים במושבה, בקהילה, וכמובן שאנחנו מכירים את כל השכנים ונמצאים איתם בקשרים מאד טובים. זה התחיל מללכת לשכנה ללא רשות, ועבר והתקדם לבריחה למקומות רחוקים ללא רשות ואפילו בריחה מבית הספר בשעות הצהרון. יש לציין שביתי היא לא ילדה גוררת אלא נגררת, היא מתחקה אחרי התנהגויות שליליות של ילדות בגילה. אוסיף ואציין שהסברתי מאות פעמים, ולפי הצורך גם הענשתי וכעסתי והדבר חוזר וחוזר על עצמו שוב ושוב. אני לא יודעת מה הסיבה להתנהגותה ואני לא יודעת מה הדרך הנכונה לנהוג על מנת להבהיר לה שהסכנות שאורבות בחוץ הן לא פרי דמיוני, אלא הן רבות וממשיות ולצערי הרב יכולות לקרות לכל אחד ואחת.... אשמח לקבל את עצתך.

שלום אסתר, כמובן שחסרים לי המון פרטים בשביל להבין את מניעיה של ביתך. אז כפי שאת אומרת, למרות שאת מסבירה ומבהירה לה את הסכנות, ביתך ממשיכה לברוח מהבית שוב ושוב, מה שגורם לי להניח שהיא מנסה להעביר לכם ההורים מסר. מהו המסר ומדוע היא בוחרת להעבירו בדרך הזו? זה משהו שצריך לחשוב עליו. במקביל וחשוב לא פחות כמובן, לעשות כל שביכולתכם כדי לתת לה להרגיש מוגנת. חישבו על כך, אם היא מצליחה שוב ושוב לשים את עצמה בסיטואציה מסוכנת, כפי שאת מסבירה לה, אז המשמעות היא שאתם ההורים לא מצליחים לשמור עליה. לכן הייתי עוברת ל"נוהל חירום" ונוהגת איתה כאילו הייתה בת שנתיים כלומר - מהדקת מאוד מאוד את ההשגחה, ובכך בעצם מעבירה מסר חשוב מכם אליה והוא -את באחריותי ואני שומרת עלייך. אני מאמינה שאם היא תצליח להרגיש את ההגנה שלכם באופן ברור, משהו בה יירגע ויבוא על סיפוקו, זו תחושתי. בכל מקרה, שווה כפי שהצעתי, לחשוב לעומק על ביתך ונסיבות חייה הנוכחיות (גורמי מתח, שינויים, מצב חברתי, לימודי וכיוב') ולאורם לפעול. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים