התנהגות אלימה בצהרון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/11/2017 | 12:13 | מאת: נדיה

בני בן ה 3 מתנהג באלימות בגן . השבוע הוא נתפס חונק ילדה בצהרון ולפני כן נצפה משליך דברים. יש לציין שלפני חודשיים נולד לו אח. בבית הוא לא מתנהג באלימות ומתייחס יפה לאחיו כמובן יש התנהגות של בדיקת גבולות. כל התקפי האלימות מתרחשים בצהרון בלבד. כל פעם שהגעתי לאסוף אותו ראיתי שיש עליהם פחות פיקוח והילדים עושים די מה שמתחשק להם. בצהרון יש 2 קב גיל בני ה+4 ובני 3 כאשר שאלתי את הגננת בגן היא אמרה שהוא ילד חברותי עוזר ולא נצפתה שום התנהגות או תקרית אלימה. יש לציין שמאז הולדת האח, סבא לוקח אותו כל בוקר לגן- הילד כן שואל מתי אני או בעלי נקח אותו. מה עלי לעשות ? לפנות לגורם מקצועי? לדבר איתו ? תודה

שלום נדיה, לפי מה שאת מתארת, ההתנהגות האלימה מתרחשת אך ורק בצהרון. אם אכן זהו המצב, אז כדאי לשקול להעבירו משם. ייתכן שהפיקוח שם באמת לקוי כפי שאת כותבת, וכתוצאה מכך האווירה מתוחה והילדים לא מקבלים מענה לצרכיהם, וזה מה שמעורר מהם, ובבנך, תסכול ואגרסיה. בידקי את נושא הצהרון לעומק ולאחר מכן החליטי כיצד את ממשיכה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

16/02/2018 | 11:29 | מאת: הילה קמינר מדריכת הורים

נדיה יקרה, מעבר למה שענתה ירדן לגבי בדיקת הצהרון שזה נכון ורצוי שתעשו, הייתי מתייחסת גם לנקודה חשובה נוספת שציינת והיא שנולד לבנך אח לאחרונה וזה תמיד משפיע על כל המשפחה והפרטים שבה וגם על בנך. הייתי מציעה שמדי פעם תקחי אותו את לגן (וסבא יוכל להישאר עם התינוק) או זמן אחר שתזמי איתו. זמן אישי רק של שניכם. חשוב שירגיש שיש לו עדיין מקום אצלך למרות התינוק שוידאי גוזל ממך זמן רב. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים