ילד בן שנתיים ו7 חודשים עושה פיפי בכוונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/10/2017 | 13:25 | מאת: שירז אדרי

היי צריכה הדרכה כי אני כבר ממש אבודה הילד הגדול שלי בן שנתיים ושבעה חודשים גמול מזה חצי שנה ביום ומזה חודשיים בלילה (למרות שכמעט כל לילה בורח לו במיטה). כל התנהלות היום יומית שלו היא בדרך של התבכיינות וכעס הוא משליך דברים מרביץ שורט וכשכועסים עליו או כשהוא לא מקבל את מה שהוא מבקש הוא עושה פיפי במכנסיים בכוונה. יש לציין שנולד לו אח קטן בן חודשיים וחצי אבל העניין עם הפיפי התחיל לפני שלושה חודשים בערך. אני מנסה להימנע מעימותים איתו אבל הוא פשוט לא מוכן לקבל לא ויכול לבכות גם במשך שעתיים שלמות. ניסיתי את שיטת המקלחת זאת אומרת הוא לא אוהב לעשות מקלחת ובכל פעם שהוא עושה פיפי אני מכניסה אותו להתקלח ומסבירה לו שפיפי זה מסריח וצריך לנקות אותו מהגוף. יש לציין שלפעמים אני ממש כועסת מתסכול גם כי הוא יכול לעשות פיפי שלוש ארבע פעמים באותה שעה רק כי אני לא מוכנה לתת לו את מבוקשו.. וזה מלווה בבכי בלתי פוסק פליז help!!!

שלום שירז, אני קוראת את דברייך, ומבין השורות אני שומעת שאת בעצם מבינה שהקושי של בנך אינו עניין ההרטבה, אלא נושאים אחרים לגמרי. ישנו שם כעס, תסכול, קושי להתמודד עם כניסת בן משפחה חדש ואולי עוד. הוא מבטא את רגשותיו דרך ההרטבה - את הכעס וגם את הנזקקות. אם את תחפשי דרכים כדי לנטרל את נושא הפיפי בלבד, לצערי אומר לך מראש כי לא תצליחי במשימתך. את חייבת להבין לעומק מהם הצרכים העמוקים של בנך, עליהם הוא לא מצליח לקבל מענה ובאיזו דרך הוא זקוק לכם ההורים. לשם כך אני מציעה לכם בחום לגשת להדרכת הורים עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים