מעבר בית ספר ילד בן 14.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/10/2017 | 07:46 | מאת: חני

שלום רב, בני עלה השנה לכיתה י' בבית ספר יוקרתי. בגלל המגמות הוא נותר רק עם חבר אחד שהכיר לפני כשלוש שנים בחטיבת הביניים. הטיולים בבית הספר הזה מאוד קשים לו, לא מבחינת הליכה (14קמ ליום) אלא מבחינת האוכל שצריך להביא לכל הימים אוכל ולהכין בבוקר את האוכן לבד לאותו יום. יצא לטיול ולפנות בוקר התחיל לכתוב לי כי הוא לא בנוי לטיולים האלה (זה היה גם בשלוש השנים הקודמות) ושהוא מרגיש בודד ורוצה לעבור בית ספר. בני אובחן כילד מחונן וכל השנים היה מוקף בחברים. בחטיבת הביניים היו לו מס' חברים שאיתם מדי פעם נפגש. לאחר הטיול קבעתי תור אצל יועצת בית הספר אליו רוצה לעבור והוא ישב מולה והשיב לשאלותיה. היא ראתה את התעודה ואמרה שיוכל לעבור למגמה אותה ביקש ללא מבחן. וכך למחרת עבר בני לבית הספר החדש. כאן פגש חברי ילדות שלמדו איתו ביסודי ונראה שנחמד לו שם. השאלה שלי היא האם פעלתי בפזיזות? יש לציין שבסוף כיתה ז כשראיתי שהוא לא כל כך התחבר לחברים הצעתי לו לעבור לבית הספר הזה אליו עבר עכשיו הוא עשה מבחנים וכמובן עבר אותם אך לא רצה לעבור. כרגע זה בא ממנו וביקש לעבור. האם עשינו מעשה נבון? קצת חבל לי שפספס את בית הספר בו היה. האם שיקול הדעת שלו ובקשתו במפורשות לעבור הם סיבה מספקת או שהייתי צריכה לברר יותר לעומק את כוונתו ולשקול נניח אולי לעבור כיתה? הצעתי לו פעם אחת לעבור כיתה אך סירב. תודה על תשובתך.

הי חני, את הנעשה אין להשיב הרי, אז אין טעם להכות על חטא...בנך קיבל החלטה, ביצעתם אותה וכעת למיטב הבנתי הוא מרוצה, אז לא קרה שום אסון. אם אינני טועה, שאלותיך לאורך השנים כאן בפורום מבטאות את האתגרים ההוריים שאת מתמודדת עימם בכלל ועימו בפרט. לכן אני מציעה לך בחום לגשת להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. אני בטוחה שתוכלי למצוא בפגישות כאלה תמיכה, הכוונה ואפשרות להרחיב את החשיבה על עצמך כאדם, כהורה ועל ילדייך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים