בת שנתיים וחצי גמולה עושה פיפי מכוון על המיטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2017 | 21:15 | מאת: דנה

ביתי בת שנתיים וחצי, גמולה כבר חצי שנה בלי פספוסים. בשבוע האחרון היא התחילה לעשות פיפי מכוון במיטה אחרי שהולכת לישון - היא מורידה את המכנסיים והתחתונים, שמה בצד, מפנה את השמיכה ועושה פיפי. אחר כך באה אלי בשמחה שהיא עשתה פיפי במיטה. בהתחלה הסברתי לה שהיא צריכה ללכת לשירותים (היא יודעת), כשזה המשיך בימים אחרים ניסיתי שיטה אחרת - כעסתי. גם זה לא עבד. עכשיו אני מנסה להתעלם, פשוט להחליף מצעים ולהחזיר למיטה. מה לעשות? איך להגיב לכך? לכעוס? להתעלם? ברור לי שהיא רוצה תשומת לב (מקבלת המון). תודה

שלום דנה, קודם כל ברמה המיידית, לפני שהיא נכנסת למיטה יש לומר לה שאת לא מרשה לה לעשות פיפי במיטה, ולקחת אותה לשירותים לפני הכניסה למיטה. אם זה בכל זאת קורה במיטה, יש לעצור אותה, להכין סיר ליד ולהושיב אותה מהר על הסיר. נסי לעשות את כל זה בלי להביע יותר מידי רגשות, אלא לקיים פעולות פשוטות ועניניות, תוך העברת מסר ברורה ובהיר. זה רק חלק אחד קטן מהסיפור, מה באמת החוכמה? להבין איזה מסר עומד מאחורי המעשים שלה. ברגע שתביני את המסר, תוכלי להענות לצרכים הרגשיים העמוקים שלה, ואז לא תצטרכי לנקוט בפעולות כאלה שמתייחסות רק להתנהגות עצמה, ואולי יעזרו להפסיק אותה או אולי לא, אבל בכל מקרה ישאירו את ביתך ללא מענה רגשי. הצורך יכול להיות אין ספור דברים, וכרגע האתגר שלך הוא להקדיש לכך מחשבה נרחבת (אילו שינויים קרו בחייה לאחרונה? מה קשה לה? מה מעיק עליה? מה מפחיד אותה? האם היא באמת צריכה יותר תשומת לב? אולי גבולות?) את בהחלט יכולה להעזר בכמה מפגשים של הדרכת הורים כדי לחשוב יחד. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים