ילדה בת 4 שלא אוכלת כמעט כלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/09/2017 | 20:39 | מאת: ילדה בת 4 שלא אוכלת כמעט כלום

הי ירדן ביתי בת ה 4 החליטה יום בהיר אחד שהיא לא אוהבת כריך עם גבינה שמוגש כל יום בגן . חשוב לי לציין שזאת ילדה שגם ככה אין לה מגוון של מאכלים שהיא אוהבת, מה שמשאיר אותה בבוקר עם אופציה לכריך בלי כלום ( בגן נותנים גבינה לבנה חומוס ועוד אפשרות שמשתנה כל יום: טוסט, סלט ביצים, טונה וכו) רק ביום שיש טוסט הילדה אוכלת ונהנת. גם בבית מגוון המאכלים שהיא אוכלת מצומצם ביותר והיא אפילו לא מוכנה לנבות ולטעום משהו חדש. אני בילדותי גם הייתי כזאת ולצערי נשארתי ככה עד היום וממש לא בא לי שביתי תהיה כזאת גם. לגבי מתוקים כמובן שאין בעיה והילדה מוכנה לאכול כל היום עוגות ועוגיות. שאלתי היא כזאת: האם להסביר לה שבמידה ולא תאכל את הכריך בגן בבית לא תהיה זכאית למתוקים או שלשחרר את הילדה ואולי בעתיד זה ישתנה?

שלום, בעיני חשוב לבדוק בהקדם את מצבה הפיזי והבריאותי (למשל ע"י עריכת בדיקות דם) כדי להבין אם חסרים לה מרכיבים חיוניים בדם. במידה וכן אז כמובן שיש להתייעץ עם רופא ילדים ועם תזונאית ילדים. עצתי היא בכל מקרה לחתור לשינוי תזונתי בבית ובהחלט לא כדאי להפוך אוכל לזירת איומים (אם לא תאכלי לא תקבלי). כדאי באופן כללי להפחית את המתוקים, לגוון ולהעשיר את התפריט ובמקביל לאמץ גישה שלא עושה עניין גדול מידי מהאוכל. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים