ילד בן שנה ו-8 חודשים מוכן לקחת רק מוצץ אחד ספציפי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/08/2016 | 12:50 | מאת: מ.א.

שלום, בני בן השנה ו-8 חודשים לאחרונה לא מוכן לקחת שום מוצץ חוץ ממוצץ אחד! הוא בודק את הציור על המוצץ לפני שהוא לוקח ואם זה לא הציור הרגיל הוא זורק... קניתי לו מוצץ חדש עם אותה דוגמה, אך הוא שמע אותי מדברת עם הגננת בגן שהמוצץ הלך לאיבוד ואז בבית ניסיתי לתת לו את המוצץ החדש עם אותו הציור והוא עכשיו לא מוכן לקחת אותו. מה אפשר לעשות?

שלום, בנכם יצטרך פשוט לקבל את מה שיש..נכון שזו לא "תשובה פסיכולוגית" מתוחכמת, אך אלו הם החיים לא?.כאשר הוא מתנגד פשוט אימרו לו שהוא יכול לבחור לקחת את המוצץ או לא, המשיכו להציע ( לא לדחוף, לא להתחנן, לא לעשות עניין) והוא יחליט בבוא העת מה ברצונו לעשות. מניסיוני, ככל שתעשו מזה פחות עניין, ודווקא תדגישו את העובדה ש"אינו חייב", כך הוא ירגיש חופשי יותר כן לבחור במוצץ החלופי. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים