ילדה בת חמש עקשנית מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/08/2017 | 21:53 | מאת: אפרת

הי. יש לי ילדה בת חמש. לפני שמונה חודשים נולד לה אח . ילדה מאוד חכמה. חברותית..ו...מאוד עקשנית. לאחרונה אנו חווים איתה הרבה קשיים ..בעיקר בקטע של התנתקות מדברים. למשל.. הולכים לגינה. הולכים לסבתא ..הכל בסדר עד שמגיע רגע שצריכים ללכת.אז היא לא רוצה ללכת. מתחילה לבכות ולצרוח..כך זה כל הזמן. היום היתה כל היום אצל סבתא. בערב אבי החזיר אותה הביתה כל הדרך באוטו בכתה וצרחה במשך חצי שעה ..יש לציין שפורצת בבכי הרבה פעמים. לדוגמא כאשר לא קונים לה מה שרוצה בקניון...ובכלל כשלא נותנים לה מה שמבקשת..היום הקטן בכה לבקבוק ובאותו זמן היא רצתה שאהיה איתה . פשוט בכתה צעקה והרביצה לי... יש לציין שהיא ילדה מאוד רגשית. מה עושים איתה

הי אפרת, הדבר הכי טוב לעשות במצבים כאלה הוא להכין אותה שוב ושוב ושוב ולהזכיר לה כמה פעמים איך הדברים עומדים להראות ולהתרחש. אפשר גם לשאול אותה באופן משחקי אם היא זוכרת איך עומד להראות היום "בואי נראה אם את זוכרת מה עושים היום, מה בא קודם, מה אח"כ" וכיוב'. למשל "היום אנחנו נלך לסבתא, אנחנו קודם נאכל ארוחת צהריים, אח"כ נלך לטיול, אח"כ את תנוחי קצת, וכשתקומי אמא ואבא יחזירו אותך הביתה". כאשר תתעורר משינה, להזכיר לה כיצד יראה המשך היום, וגם כרבע שעה לפני, לעזור לה להתארגן ולהזכיר את זמן הפרידה. כנל לגבי קניות, בילויים וכיוב'. זה מצריך אתכם ההורים לתכנן תכניות ברורות, כדי שגם לה הכל יהיה ברור. הכנה כזו שמועברת באופן בהיר, שלא נתונה למשא ומתן (אבל מראש מתחשבת בצרכיה והעדפותיה), ושנעשית באופן נעים ולא תוקפני או כעסני, אמורה לסייע מאוד לביתך במה שנקרא "מעברים", בהם היא מתקשה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים