ילדה בת שנתיים שקטה אלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/07/2017 | 11:57 | מאת: איילה

בוקר טוב הבת שלי בת שנתיים מאוד מפותחת מדברת כל הדיבור אך קצת שקטה,,יש לי אחיין שהוריו התגרשו והוא קצת מגיב האלימות ומכות לכל דבר קטןן,, אנחנו כמשפחה רוב הזמן ביחד. אני מרגישה שהוא קצת אלים עם הילדה שלי ונותן לה מכות ומושך אותה בשיער היא לא מצליחה להחזיר לו החא בוכה בצד או באה אליה אני מחבקת אותה ואומרת לה שאני שומרת עליה וגם שהיא צריכה להגן על עצמה.. השאלה שלי זה לא יפגע לה בביטחון העצמי או בדימוי העצמי ואיך אפשר לחזק ילדה שקטה בתוך חברת ילדים ??

הי איילה, אם בן המשפחה אלים כלפיה באופן נשנה, אני מציעה שתדברי על כך עם הוריו ותבקשי מהם בעדינות אך בבהירות לשים לב לזה ולהתייחס לזה. לגבי שאלתך - איך אפשר לחזק ילדה שקטה בחברת ילדים - זו שאלה מאוד כללית, ולפעמים גם ילדים "שקטים" יודעים להסתדר היטב ולדאוג לעצמם. אם ברצונך את יכולה לפרט יותר על ההתנהלות של ביתך בתוך חברת ילדים ולחדד את השאלה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים