תינוקות בת שנתיים שזורקת דברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/07/2016 | 13:09 | מאת: שרית

שלום רב, בתקופה האחרונה הבת שלי בת השנתיים זורקת דברים כשהיא כועסת. זה יכול להיות צלחת האוכל שלה, משחק, ספר. הגננת אומרת שמתנהגת כך גם בגן. אני מעירה לה כל הזמן, ואומרת לה שלא זורקים דברים, וצריך להביא לאמא ביד, אבל זה לא עוזר. איך משנים את התנהגותה?

שלום שרית, גיל שנתיים הוא כזה גיל המאופיין במעין "מרד ילדות", ואפילו זכה לכינוי "גיל שנתיים הנורא". בגיל הזה ילדים ממשיכים ללמוד על העולם ועל עצמם, להתנסות ולבדוק את עצמם ואת הסביבה. זהו גיל בו ילדים הרבה יותר עצמאיים עם הרבה יותר יכולות וכוחות, ומאידך עדיין מאוד קטנים, נזקקים, לא מסוגלים לעשות הרבה לבד ובעלי סף תסכול נמוך. לכן המטרה שלכם ההורים בשלב זה היא לא בהכרח לחתור לשינוי ההתנהגות, אלה למצוא דרך כיצד להכיל את ההתנהגויות האלה כך שאתם מצליחים מחד לעזור לה להרגיש פוטנטית ובעלת מסוגלות, ומאידך מלמדים אותה נורמות התנהגות דרך חזרה עקבית על מסרים חינוכיים לצד שיקוף רגשי שיעזור לה להבין יותר את רגשותיה ובהמשך גם לבטא אותם באופן מילולי (למשל "אני רואה שאת כועסת עכשיו, אבל אנחנו לא זורקים דברים"). אז קחו הרבה אוויר, התאזרו בהרבה סבלנות ואמפטיה, גם הפאזה הזו תחלוף תעבור לה.. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים